Blagoslovi dolaze kao rezultat poslušnosti. Kada ste u bliskom odnosu s Gospodinom, blagoslovi će doći, bez obzira tražite li ih ili ne.

„I svi ovi blagoslovi doći će na te i stići će te budeš li slušao glasa Gospoda, Boga svojega.“ Ponovljeni zakon 28,2

Kada uđete u zajedništvo s Bogom, ne morate ga tražiti da vas blagoslovi. On vas želi blagosloviti! Baš kao što uživate u tome da neočekivanim darovima iznenadite nekoga koga volite, Bog uživa u tome da vam svoje darove da u vrijeme i na načine koje ne biste možda nikad očekivali. Božji blagoslovi često dolaze usred vašeg svakodnevnog života – ohrabrujući telefonski poziv usred jutra punog posla ili poruka koju primite na kraju teškog dana. Možda će prijatelj navratiti i pomoći vam kada ste preopterećeni, ili možete primiti neočekivanu financijsku pomoć u vrijeme potrebe. Božji blagoslov često ne dolazi na spektakularne načine, već putem uobičajenih aktivnosti u vašem životu. Dolaze baš kada vam je najpotrebniji izraz Božje ljubavi.

Blagoslovi dolaze kao rezultat poslušnosti. Kada ste u bliskom odnosu s Gospodinom, blagoslovi će doći, bez obzira tražite li ih ili ne. Blagoslovi će zbog vaše poslušnosti također doći i na one oko vas – vašu djecu i vaše unuke. Salomon je uživao u ogromnom obilju za vrijeme svoje vladavine, ali Božji blagoslov nad njime došao je uglavnom kao rezultat poslušnosti njegovog oca Davida iz prethodnog naraštaja. Bog je obećao Abrahamu da će njegova poslušnost donijeti blagoslov svim obiteljima na zemlji (Post 12,2-3).

Nemojte uzimati Božji dar zdravo za gotovo. Kada primite neočekivani blagoslov, zahvalite Bogu za Njegovu ljubav koja ne prestaje i budite oprezni da prepoznate kad vas Njegov blagoslov sustigne!

Pripremila i prevela: Vesna L.

IZVORBlackaby Ministries