Svi smo pozvani

Tko je pozvan propovijedati evanđelje? Nisu to samo svećenici i pastori, učitelji, evanđelisti i misionari. To je bilo koja osoba, bilo gdje, koja ispovijeda ime Kristovo. 

Sam Isus nam je dao Svoje upute za djelovanje kada je rekao: „Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.«“ (Matej 28,19-20). 

Isus nas je pozvao da dijelimo evanđelje. I pozvao nas je da ga dijelimo svugdje. 

U drugoj varijaciji onoga što nazivamo Sveopće poslanje, Isus je rekao: „Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju“ (Marko 16,15). Možemo to lokalizirati govoreći: „Idite u sav svoj svijet i propovijedajte evanđelje. Idite svoj svojoj obitelji, na svoj posao i do svojih susjeda. Idite u vašu sferu utjecaja.“  

VIDI OVO: 5 korisnih savjeta za svjedočenje vjere drugima

No zašto mi to trebamo činiti? 

Trebamo to činiti jer je Božji glavni način dolaska do ljudi zapravo kroz ljude. Biblija nam govori da „Doista, kad svijet u mudrosti Božjoj Boga ne upozna mudrošću, svidjelo se Bogu ludošću propovijedanja spasiti vjernike“ (1 Korinćanima 1,21). 

Bog je odabrao komunicirati Svoje evanđelje primarno kroz nas dok ga verbalno dijelimo. No, postoji mjesto za življenje evanđelja. To nam, u konačnici, daje pravo da ga dijelimo. No ne trebamo se oslanjati samo na svoj primjer. 

Trebamo tražiti prilike točno artikulirati poruku evanđelja nekome drugome. Kako Pismo kaže: „Ali kako da prizovu onoga u koga ne povjerovaše? A kako da povjeruju u onoga koga nisu čuli? Kako pak da čuju bez propovjednika?“ (Rimljanima 10,14). Trebamo to činiti jer marimo – jer imamo teret za ljude koji ne poznaju Gospodina.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!