Svi tvoji problemi su privremeni: Nestat će kad tad!

Svi tvoji problemi su privremeni. Zbog čovjekovog pada u grijeh, nemoguće je izbjeći nevolje, poteškoće i boli. Ali neće trajati vječno.

Sve će se promijeniti osim Boga. Suočit ćete se s mnogim poteškoćama u životu, a to će vas potaknuti da se mijenjate u zrelu osobu. Problemi s kojima se susrećete nikada neće trajati vječno. Nestat će kad tad, a vi ćete iskusiti mir i odmor. Zato nikada nemojte tretirati svoju privremenu situaciju kao nešto trajno, jer bi vas to moglo slomiti.

Problemi su privremeni: Znajte da za sve postoji sezona

Postoje trenuci kada se osjećamo zadovoljno i sretno. A postoje i trenuci kada se osjećamo tako slomljeno. Zato nikada nemojte usidriti svoju vjeru u svoju situaciju. Usredotočite se na Boga, jer On se nikada neće promijeniti. Ostat će s vama do kraja. Nikada vas neće napustiti, a sve što trebate je vjerovati Njegovoj Riječi.

Uvijek imajte na umu da su vaši problemi samo privremeni. To je poput oluje koja će potrajati neko vrijeme. Neće vječno ostati u vašem životu. Kada vas snađu, vjerujte da Bog i dalje sve drži pod kontrolom i može sve izvesti na dobro. Naučite izdržati i ustrajati. Imajte na umu da ono s čime se trenutno suočavate nije ništa u usporedbi s vječnošću koju vam je Bog osigurao. Možda se mučite, ali uvijek imajte na umu da ćete to proći. Bog će biti vaše utočište i snaga i s Njim nikada neće propasti.

Jer naša sadašnja i časovita lagana nevolja donosi nam izobilnu vječnu slavu, koja sve nadvisuje, nama, koji ne gledamo na ovo što se vidi, nego na ono što se ne vidi, jer je ovo, što se vidi, za vrijeme, a ono, što se ne vidi, vječno. (2. Korinćanima 4, 17-18)

Držite pogled na Bogu
Foto: Pexels

Držite pogled na Bogu

Usredotočite se na Njegovu veliku ljubav prema vama. Sjetite se Njegovih obećanja. Odlučite hraniti svoju vjeru.

“Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

“Evo, činim nešto novo; već nastaje. Zar ne opažate? Da, put ću napraviti u pustinji, a staze u pustoši.” (Izaija 43, 19)

Ne, nije ruka Jahvina prekratka da spasi, niti mu je uho otvrdlo da ne bi čuo. (Izaija 59, 1)

Ponekad se osjećate toliko slabo, jer neprestano gledate negativne stvari kroz koje prolazite. Sve svoje probleme nosite sami, zato se osjećate tako umorno i razočarano. Nikad ne zaboravite da imate Pratitelja na putovanju. Odlučite se držati za Boga i vjerujte u budućnost koju vam je On pripremio. Nakon ovog života, čeka vas vječnost u Njegovoj prisutnosti.

Sve što vas snađe u životu samo je dio putovanja. I sve će to proći, a ono što će ostati je velika Božja ljubav.

“I sklopit ću s njima Savez vječan, nikad se više neću odvratiti od njih i uvijek ću im činiti dobro; usadit ću im u srce svoj strah, da se nikad više ne odmetnu od mene. I radovat ću se čineći im dobro …” (Jeremija 32, 40-41)

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!