NaslovnicaPopularnoKoja je svrha teškoća i problema u vašem životu? Bog želi da...

Koja je svrha teškoća i problema u vašem životu? Bog želi da NEŠTO naučite!

„Ta ova malenkost naše časovite nevolje donosi nam obilato, sve obilatije, breme vječne slave“ (2 Kor 4,17).

Kada se suočavamo s teškoćama u životu, prva stvar koji napravimo jest prebacivanje krivnje na nekog drugog. No nije važno odakle su vaši problemi potekli – Bog još uvijek ima svrhu za vaš život. Čak i kada radite glupe stvari – Bog ih može upotrijebiti. Čak i kada vas drugi ljudi namjerno povrijede – On to može upotrijebiti. Čak i kada Sotona planira loše stvari za vaš život, Bog će u njima naći nešto dobro.

Božja je svrha veća od vaših problema i vaše boli. On ima plan! Trebate gledati iznad tih trenutnih problema i gledati na duge staze.

Poslanica Rimljanima govori: „I ne samo to! Mi se dičimo i u nevoljama jer znamo: nevolja rađa postojanošću, postojanost prokušanošću, prokušanost nadom“ (5,3-4).

Koja je svrha teškoća i problema u vašem životu? Bog želi da nešto naučite. Svaka oluja je škola. Svako iskušenje je učitelj. Svako iskustvo je obrazovanje. Svaka poteškoća vodi vašem razvoju.

Mnogi od nas sporo uče. Ako nešto ne naučite, Bog će to ponoviti. Ponovno će vam se dogoditi slična stvar jer Boga više zanima vaša osobnost nego vaša ugoda. On je više zainteresiran za vaš kršćanski razvoj nego da vam bude lako u svemu što radite.

Možda se trenutno borite s velikom teškoćom. Možda je to bolest ili krivnja ili financijski problem ili problem u vezi. Ima li vam Bog što reći kada prolazite kroz teška vremena? Naravno. Bog vam govori: „Ne odustaj. Odrasti.“ Ispunite svrhu te teškoće – postanite osoba kakvu vas je On stvorio da budete.

„Ta ova malenkost naše časovite nevolje donosi nam obilato, sve obilatije, breme vječne slave “ (2 Kor 4,17).

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com