Oznaka: čudesa

Riječ čudo se koristi za mnogostruko opisivanje svega; od iscjeljivanja paralizirane osobe, do pronalaska parkirnog mjesta u trgovačkom centru dan prije Božića. Stoga, započnimo naših deset stvari koje bismo trebali znati o čudima s definicijom.  Max Turner, profesor Novog zavjeta...
Često se zaključuje kako su ljudi biblijskog doba bili primitivni i priprosti, praznovjerni i lakovjerni za razliku od suvremenog čovjeka, pa ih se lako moglo prevariti da povjeruju u čudesne priče zapisane u Bibliji. Sasvim smo uvjereni kako danas živimo...
lažni znakovi i čudesa

Lažni znakovi i čudesa

Lažni proroci i učitelji predstavljaju najveću prijetnju Crkvi Isusa Krista. Vanjski neprijatelji koji besramno napadaju Božji narod se lako prepoznaju, i njihovoj prijetnji je lakše odoljeti.
Za čitavu jednu generaciju vjernika, te tri riječi dočaravaju mnoge zlouporabe u Crkvi. U vrijeme kad su mnogi tražili izvorno djelo Božje ''s pratećim znacima'', šarlatani su postavljali lažna ''sveta djela''.
Čudesa definiramo kao nadnaravne znakove koji mogu biti pripisani samo Bogu. Ona su očitovanje božanske sile, milosti i suosjećanja. Jeste li znali da Biblija govori o čudesima od prve do posljednje stranice?

NAJNOVIJE