Suočit ćete se s testovima i kušnjama koje će biti teške, ali vaš Bog ih sve drži pod kontrolom

Nakon godina službe, još uvijek možete otkriti da vas Gospodin trenira. Nikada ne prestajemo učiti o slijeđenju njegova jasnog vodstva, posebno kad nas vodi na teška mjesta. Ja još uvijek učim da ne kažem: “To je to, Bože. Dosta mi je!” I učim sam sebi reći: “Gospodine, ne vidim put pred sobom. Ne znam gdje ću naći milost da prođem kroz ovo. Ali ti si obećao biti moja snaga.”

To je mjesto prave vjere. To je i gdje nalazimo odmor – u potpunom pouzdanju u Gospodnju ljubav za nas. Kao što Pavao izjavljuje, što drugo imamo da mu prinesemo osim vjere? Ne djela (vidi Ef 2,8-9). Imamo samo našu vjeru u njega i naše oslanjanje na njega da će osigurati sve što nam je potrebno.

Dragi, on će vas provesti i on vas želi odvesti na mjesto nevjerojatnog blagoslova. Možda morate biti voljni učiniti naizgled beznačajne stvari – iako one nisu beznačajne za njega! Suočit ćete se s testovima i kušnjama koje će biti teške, neke čak naizgled iznad vaše sposobnosti podnošenja. No to je mjesto za treniranje koje je Bog dodijelio mnoštvu svojih najljubljenijih, odabranih. To je tamo gdje ćete učiti o njegovoj naravi, karakteru, blagoslovu, dobroti.

Možda će vam biti teško shvatiti i razumjeti da ste usprkos svojih neuspjeha voljeni od svetoga Boga. Ali ljubljeni ste istom ljubavlju koju je on pokazao za svog Sina. A on ima sveti naum i za vas, upravo kao što ga je imao i za Isusa. Zbog toga, prihvatite mir koji nadilazi svako razumijevanje i mirujte, znajući da pred vama leži njegov blagoslov.

Na kraju dana bit ćete u stanju pognuti glavu i reći: “Gospodine, učinio si to ponovno. Doveo si me do pobjede!”

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!