Je li u redu moliti se u sebi?

U čemu je razlika između molitve naglas i molitve u sebi ukoliko ste sami?

Je li u redu moliti se u sebi? Koja je molitva ugodnija Bogu? U čemu je razlika između molitve naglas i molitve u sebi ukoliko ste sami?

Biblija možda ne govori specifično o molitvi u sebi, ali to ne znači da je ta molitva išta manje valjana od molitve naglas. Bog može čuti naše misli isto kao što može čuti naše riječi (Psalam 139,23; Jeremija 12,3). Isus je poznavao zle misli farizeja (Matej 12,24-26; Luka 11,7).

Ništa što mi radimo, govorimo ili mislimo nije skriveno od Boga, koji ne treba čuti naše riječi kako bi nam znao misli. On ima pristup svim molitvama koje su mu upućene, bilo da su izgovorene ili ne.

Sasvim je u redu moliti se u sebi

Biblija spominje molitvu u tajnosti (Matej 6,6). U čemu je razlika između molitve naglas i molitve u sebi ukoliko ste sami? Postoje neke okolnosti u kojima je samo molitva u sebi prikladna; na primjer, kad se molite za nešto što je samo između vas i Boga ili ako se molite za nekoga tko je prisutan itd.

VIDI OVO: Trebamo li moliti naglas ili u sebi? Koju molitvu će Bog prije uslišati?

Sasvim je u redu moliti se u sebi, ukoliko to ne činite jer se sramite što će netko vidjeti da se molite.

Je li u redu moliti se u sebi
Foto: People photo created by jcomp – www.freepik.com

Bez prestanka se uglavnom možemo moliti u sebi, a ne naglas

Stih koji možda najbolje pokazuje valjanost neizgovorenih molitava je Prva Solunjanima 5,17: „Bez prestanka molite.” Moliti se bez prestanka očito ne može značiti da se stalno naglas molimo.

Naprotiv, to znači da trebamo uvijek biti u stanju svijesti o Bogu, gdje mu zarobljavamo svaku misao (2. Korinćanima 10,5) i donosimo svaku situaciju, plan, strah ili brigu pred Njegovo prijestolje.

Dio neprestane molitve bit će one molitve koje su izgovorene, prošaptane, uzviknute, otpjevane i nečujne dok usmjeravamo svoje misli slavljenja, molbe i zahvalnosti Bogu.

Izvor: Gotquestions.org

NAJNOVIJE