Tinejdžer proglašen mrtvim nakon 2 sata oživio

Tinejdžer Sammy Berko je proglašen mrtvim, ali je nakon 2 sata čudesno oživio. Priča ovog tinejdžera iz Missouri Cityja nije ništa drugo do pravo čudo, budući da je snaga molitve njegove majke naizgled odigrala značajnu ulogu u njegovom oporavku. 

Sammy Berko otišao je u dvoranu za penjanje i doživio zastrašujuće iskustvo koje mu je zamalo odnijelo život. Popeo se na vrh zida i pozvonio, ali iznenada mu je tijelo omlohavilo i srušio se.

Njegova majka, Jennifer Berko, prisjeća se: “Izgledalo je kao da se igra ili se onesvijestio. Nisu bili baš sigurni, a kad su shvatili da ne reagira, polako su ga spustili.”

Unatoč tome što su ga bolničari i liječnici dva sata oživljavali, Sammyjevo srce je stalo. Dok su njegovi roditelji sjedili s njim nekoliko minuta da se oproste, Jennifer se počela moliti i dogodilo se čudo.

Sammy se ponovno počeo kretati, a njegovi su roditelji pozvali liječnički tim koji je dojurio i počeo pružati pomoć. Sammy je bio živ!

Jennifer Berko ispričala je lokalnoj novinskoj postaji da je razgovarala s beživotnim tijelom njihova sina i govorila mu koliko ga vole i da im je žao što ga nisu uspjeli spasiti. Kad se počela moliti, njezin je suprug primijetio kako se njihov sin miče i upozorio ju je da je Sammy živ.

Tinejžder čudom oživio
Snimka zaslona: YouTube

Tinejdžer ima djelomični gubitak pamćenja

Začudo, jedini do sada uočeni učinak je gubitak pamćenja za Sammyja. Ne sjeća se mnogo; njegova sjećanja sežu samo do noći prije incidenta.

“Ne sjećam se ničega o danu kada se to dogodilo. Posljednje čega se sjećam je noć prije nego što smo morali potpisati odricanje putem interneta (za teretanu za penjanje), a onda sam se probudio, čak ni na pedijatrijskom odjelu intenzivne njege”, ispričao je Sammy. “Probudio sam se na prijelaznoj intenzivnoj njezi i to je prvo čega se sjećam.”

Međutim, zbog dugotrajne odsutnosti kisika u mozgu, liječnici su zabrinuti da bi tinejdžer mogao imati neke ozljede mozga.

Unatoč tome, dr. Stacey Hall, medicinska direktorica pedijatrijskog programa rehabilitacije pri TIRR-u, opisala ga je kao doslovno čudo. “Ovdje stalno viđamo djecu koja su imala CPR, ali s vrlo produljenim CPR-om obično vidimo vrlo ozbiljnu globalnu anoksičnu ozljedu mozga, tako da je za mene on doslovno čudo”, rekla je.

Tinejdžeru je dijagnosticirana kateholaminergička polimorfna ventrikularna tahikardija (CPVT), vrlo rijedak genetski poremećaj koji utječe na njegovo srce, te naporno radi na povratku snage u nogama podvrgavanjem fizikalnoj terapiji zbog ozljede kralježnice.

“Znao sam da će biti čudno, ludo iskustvo ponovno učiti hodati i raditi na snazi bez korištenja nogu kako bih mogao održati ravnotežu. Ovdje je zapravo bilo nevjerojatno iskustvo, kao da sam primijetio da mi je svakim danom sve bolje! Svaki dan radim nešto novo”, rekao je Sammy.

Dječak je čudesno oživio
Foto: Privatni album obitelji

Prije tri godina izgubili su sina

Obitelj Berko također se morala suočiti s prošlom tragedijom. Tri godine prije izgubili su sina Frankieja zbog iste genetske mutacije koja je zamalo odnijela Sammyjev život. Sammy i njegova majka podvrgnuti su testiranju i trenutno uzimaju lijekove kako bi spriječili probleme u budućnosti.

Dok svjedočimo čudesnom ozdravljenju Sammyja Berka, podsjetimo se na stalnu prisutnost Boga u našim životima i osnažimo se u vjeri, znajući da je s Bogom sve moguće.

Neka nas ohrabre riječi koje se nalaze u Svetom pismu:

“Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte predati pred njima. Ta sam Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti.” (Ponovljeni zakon 31, 6)

U nastavku pogledajte ovu priču.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare