Nadzorna kamera snimila trenutke u kojima tinejdžer spašava dijete od napada bijesnog psa

Maleni Mason Lindman se s prijateljima igrao na ulici kada ih je odjednom napao pas. 

Djeca su se sledila od straha, a pas je bijesno režao na njih. Tada je Mason pogledao psu u oči i trznuo se od straha. Pas je skočio na Masona i srušio ga na zemlju. Njegovi su prijatelji bili previše uplašeni da bi se u tom trenu pomaknuli, no za nekoliko sekundi su potrčali po pomoć prema Masonovoj kući.

Jillian Lindman, Masonova mama, je već čula vrištanje prije nego su dječaci stigli do kuće. Pretpostavila je da se djeca samo igraju. No kada je vidjela strah u njihovim očima znala je da nije riječ o igri. Život njezinog sina bio je ugrožen. 

Jillian je pokušala pomoći sinu, no kada je istrčala iz kuće vidjela je da je netko drugi već priskočio u pomoć. 

19-godišnji Grant Brown je trčao cestom, odlučan da pomogne dječaku. Rekao je: „Čim sam vidio što se događa, počeo sam trčati. Nisam razmišljao, samo sam znao da nekako trebam maknuti tog psa od dječaka“. 

VIDI OVO: Hrabri pas poginuo braneći svoju obitelj od napada medvjeda

Pitbull je pogledao Granta. Budući da je Grant bio veći od Masona, pas ga je gledao kao veću prijetnju tako da je nasrnuo na njega. 

Čim je dječak bio slobodan, Grant je potrčao kako bi ga pas slijedio. Mason je otrčao do mame i prijatelja. Prekriven krvlju, zagrlio je mamu. 

Grant je nastavio trčati od psa, no kada je stigao pred svoje dvorište, spotaknuo se. Pas ga je počeo bijesno gristi. Grant se počeo boriti s njim, a kada je pas shvatio da će izgubiti pobjegao je k vlasniku. 

Grant je zadobio nekoliko manjih ozljeda. 

Masona je majka odvezla na hitnu gdje je dobio nekoliko šavova, ali nije imao ozbiljnijih ozljeda – zbog Grantove hrabrosti. Majka je bila presretna te je srdačno zahvalila Grantu čije hrabro djelo sada mogu vidjeti svi korisnici Youtuba budući da je nadzorna kamera snimila cijeli događaj. 

Bijesni je pas uskoro zatvoren, a vlasnik je morao platiti kaznu. Svijetu treba više ovakve nesebične hrabrosti. 

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE