Tinejdžer spasio dječaka od utapanja: On je njegov ”anđeo čuvar”

Majka dvoje djece, Becca Hampton iz Engleske, svjedočila je nevjerojatnom činu hrabrosti koji je podijelila na društvenim mrežama. 

U nedjeljno poslijepodne, njezin 15-mjesečni sin, Reggie, se igrao na dvorištu kada je uspio izaći kroz ogradu te je odlutao do obližnjeg kanala. 

Na svu sreću, 15-godišnji Ryley Ferguson je bio u šetnji sa svojim psima kada je vidio Reggieja kako hoda prema kanalu, a potom je čuo zvuk pada u vodu. 

Tinejdžer spasio dječaka od utapanja 1

„Šetao sam pse na drugoj strani kanala te sam mogao čuti malenog dječaka kako viče i maše rukama“, rekao je Ryley, „Shvatio sam koliko je malen te sam uvidio da moram brzo doći do njega iako je bio na drugoj strani kanala“. 

Ryley je skinuo svoju jaknu i uskočio u vodu te je doplivao do dječaka. Tada je počeo zazivati pomoć budući da nije mogao sam izvući dječaka van iz vode. 

VIDI OVO: 3 mladića su prišla uplakanoj ženi ne znajući da ih netko snima

„Budući da je sve u redu prošlo, ne čini se kao da je sve ovo neka velika stvar. Učinio sam što bi i svatko drugi učinio. Samo je dobro što sam bio tamo jer da sam zakasnio samo 30 sekundi, dječak bi se utopio“, rekao je. 

Becca Hampton, zahvalna majka, Ryleya je prozvala pravim herojem i „anđelom čuvarom“. 

Ryley Ferguson

Mnoge ugledne gradske osobe su mu čestitale. Tako je vijećnik Tom Gordon rekao: „Naš je grad sretan što ima osobu kao što je Ryley, on je heroj i zaslužuje svako priznanje“. 

Ryleyevi roditelji, Amy i Michael, su čuli mnoge pohvale za svog sina. Rekli su: „Čuli smo od jednog susjeda koji živi blizu kanala što je Ryley napravio. Susjed je rekao da Ryley nije oklijevao nego je odmah uskočio za djetetom“. 

„Da je kasnio samo nekoliko sekundi dječak bi se utopio i nitko ne bi znao što se dogodilo. Mora da je netko pazio na njega“, dodao je Michael. 

VIDI OVO: Tinejdžer preveo slijepu staricu preko ceste, nije znao da ga snimaju

Hampton je na društvenim mrežama podijelila fotografiju Reggieja i Ryleya te je napisala: „Ovo je naš heroj s mojim sinom“. 

„Ovu ću fotografiju uramiti i staviti ju gdje ju Reggie može vidjeti kako bi znao tko je njegov anđeo čuvar. Reggie će uvijek znati tko je ovaj heroj te ćemo mu zauvijek biti dužni“.