Tinejdžerka je odbila kemoterapiju kako bi njezin sin preživio

Tinejdžerka oboljela od rijetkog oblika leukemije je odbila kemoterapiju kako bi njezin sin preživio. Imala je težak izbor: pobaciti ili zadržati bebu.

Većina bi roditelja sve učinila za svoju djecu. Ova majka je napravila najveću moguću žrtvu kako bi njezin sin mogao doći na svijet.

Ljudi ponekad ne shvaćaju koliko su sretni. Svatko ima probleme, ali većina nas nikada ne mora donositi odluke o kojima ovisi nečiji život.

Brianna Rawlings još nije bila potpuno odrasla kada je morala donijeti užasno tešku odluku: ona ili njezin sin.

Imala je samo 17 godina kada je zatrudnjela. Iako nije planirala tako brzo postati majka, bila je jako sretna kada je saznala da nosi dijete. Samo je željela da njezina trudnoća glatko prođe i da uspije uskladiti majčinstvo s karijerom. No, čekalo ju je nešto mnogo teže.

Kada je bila trudna samo 4 mjeseca liječnici su otkrili nešto grozno. Imala je rijetku leukemiju koja je iznimno agresivan oblik raka.

Rawlings je imala težak izbor: pobaciti i pokušati se boriti za svoj život, ili zadržati bebu te odbiti tretman i vrlo vjerojatno preminuti.

Snimka zaslona: YouTube

Niti jedna osoba ne bi trebala morati tako nešto birati. No ona jest.

Rawlings je rekla da mora dati priliku njezinoj bebi da se rodi. Ona će biti u užasnim bolovima, ali je očajnički željela dati svojoj bebu priliku za život.

Mjeseci su prolazili, a liječnici su učinili sve što su mogli za mladu majku. Postajala je sve slabija, ali nije posustajala. Kada se približilo vrijeme za porod liječnici su otkrili da Rawlings ima tešku infekciju krvi. Odlučili su što prije poroditi bebu.

Rawlings je rodila carskim rezom koji je bio potpuni uspjeh. Na svijet je došao Kyden te je položen u majčine ruke, a ona ga je gledala puna ponosa.

No došlo je i do teških komplikacija. I Kyden je imao infekciju krvi.

Liječnici su proveli svaki dan u brizi za Kyden, ali je na kraju preminuo nakon samo 12 dana.

Rawlings je rekla da su tih 12 dana sa sinom bili najljepše vrijeme u njezinom životu. Nedugo nakon sinove smrti Rawlings je započela liječenje. No stanje joj se nastavilo pogoršavati. Njezina je obitelj bila očajna da ju održi na životu.

Snimka zaslona: YouTube

Njezin je brat čak ponudio svoju koštanu srž, ali su liječnici rekli da to neće djelovati. Njezina posljednja nada bio je eksperimentalni lijek.

Nitko nije znao kakvi će biti rezultati. Ujedno je tretman bio jako skup. No, obitelj je kroz donacije sve platila. Uskoro su mogli započeti tretman.

Rawlings je dobila prvih nekoliko injekcija. No bilo je prekasno.

Rawlings se svom sinu pridružila nakon samo nekoliko mjeseci. Njezina je obitelj ostala slomljenog srca, ali su utjehu pronašli su saznanju da je majka sada ponovno sa svojim sinom i da više nije u bolovima.

No, njezina muka nije bila uzaludna. Javnost je počela obraćati sve više pozornosti na leukemiju te se počelo financirati istraživanje rijetkih oblika raka.

Iako je njezin život tragično završio, Rawlings je do zadnjih trenutaka govorila da ništa ne bi učinila drugačije.