NaslovnicaDuhovnostTko se ne treba bojati Isusovog dolaska?

Tko se ne treba bojati Isusovog dolaska?

Ovo je vrijeme kada svakog trenutka moramo biti spremni za susret s Gospodinom. Tko se ne treba bojati Isusovog dolaska?

Dolazak Gospodnji se približio, i mnogi olako misle: “Ja vjerujem u Boga, ja sam spreman!”, ne ispitujući svoj život i srce na način na koji nas Bog ispituje. On je Onaj koji ispituje misli i bubrege.

Tko se ne treba bojati Isusovog dolaska?

Oni koji peru svoje haljine (Otkrivenje 22,14), ne moraju se bojati.
Zanimljivo je primijetiti da ne piše oni čije su haljine oprane, već oni koji peru, to znači da taj proces traje cijeli život, svaki dan, jer svaki dan možemo svoju haljinu zaprljati.

Također, sjetimo se usporedbe s deset djevica. Sve su zaspale, a samo pet ih je imalo ulja (Duha Svetoga). Ostalih pet se nisu ispunjavale Duhom Svetim i nisu bile spremne za dolazak zaručnika (Isusa). Bog je postavio visoki standard, rekao je da budemo sveti jer je On svet.

“Naprotiv, kao što je svet Onaj koji vas pozva, i vi sami budite sveti u svemu življenju. Pa ako Ocem nazivate onoga koji nepristrano svakoga po djelu sudi, vrijeme svojega proputovanja u strahu proživite; znajući da niste nečim raspadljivim — srebrom ili zlatom — otkupljeni od svoga ispraznoga življenja, kakvo ste naslijedili od otaca, nego dragocjenom krvlju Krista kao Jaganjca bez mane i bez ljage.” (1. Petrova 1, 15-19)

Težiti za posvećenjem

Iako se trebamo radovati dolasku Gospodnjem više nego ičemu, ipak, trebamo se i bojati, sa strahom i drhtanjem raditi oko svojeg spasenja (Filipljanima 2, 12), kako ne bismo ostali bez ulja ili kako ne bismo zaprljali haljinu s nekim grijehom.

Možda ima nešto što mi ne vidimo na svojoj haljini. Dođimo danas pred Gospoda i molimo ga kao psalmist David: “Pronikni me, Bože, i upoznaj mi srce; ispitaj me i upoznaj misli moje; i vidi ima li u meni kakva zla puta, i povedi me putem vječnim!” (Psalam 139, 23-24)

“Savjetujem ti da kupiš od mene zlata u vatri žežena — da se obogatiš, i haljine bijele — da se zaogrneš i da se ne pokaže sramota golotinje tvoje; i pomašću pomaži oči svoje da vidiš. Sve koje volim, ja korim i kažnjavam. Budi dakle revan i pokaj se!” (Otkrivenje 3, 18-19)

“Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu! Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad! Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž.” (Otkrivenje 22, 12-15)

“Evo, dolazim kao tat! Blažen onaj koji bdije i čuva haljine svoje da ne ide gol te ljudi vide sramotu njegovu!” (Otkrivenje 16, 15)

“Svjedok za sve ovo govori: ‘Da, dolazim ubrzo!’ Amen! Dođi, Gospodine Isuse!” (Otkrivenje 22, 20)

PROČITAJTE JOŠ: