Što tko sije, to će i žeti: koje je značenje ovog biblijskog načela?

Sotona nas želi uvjeriti u laž da naši postupci nemaju nikakav rezultat ili posljedicu. Ali istina jest da se ne možemo pobuniti protiv Boga, a da kasnije ne ”požanjemo” plodove te pobune.

Isto tako ako budemo bili poslušni Bogu, prije ili kasnije ćemo za to dobiti blagoslov. Izbori koje donosimo jest sjeme koje sijemo, a ono određuje kakvu vrstu žetve ćemo žeti u budućnosti.

Srž ovoga načela jest taj da su svi naši izbori važni. Ono kako razmišljamo i kako djelujemo je važno i to ne samo za nas. Naši izbori će utjecati na ljude oko nas, u dobrom ili lošem smislu.

Razmislite samo o sjemenu koji su drugi posijali i koji su utjecali na ono kako vi gledate na sebe i na svijet. Vi ste to prihvatili ili odbacili, a one stvari koje ste prihvatili su se prije ili poslije manifestirali u vašim životima.

U nekim trenucima, svi mi smo donijeli neke odluke zbog kojih smo požalili. S obzirom na to da posljedice nikada jednostavno ne iščeznu, možete primijetiti kako vam je ono što ste rekli ili ono u čemu ste sudjelovali naškodilo ili da ste time bili potaknuti. Ipak, Bog će oprostiti sve za što smo se iskreno pokajali i raditi će s vama kako biste se iskupili za prošle izbore.

Put pokajanja često sadrži prepreke, ali Duh Sveti nam može pomoći da ih nadiđemo. Predajte svoj teret Bogu svaki puta kada vas pritisne i zamolite neka vas On očisti i neka vas oblikuje u osobu za kakvu ste stvoreni da budete.

Pitajte se sljedeća tri pitanja: Kakav život želim živjeti? Kakva osoba želim biti? Što želim postati u godinama koje slijede? Neka vam Božji Duh govori o vašim izborima – prošlim, sadašnjim i budućim, kao i o Svojim planovima za vas.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: InTouch.org

NAJNOVIJE!