TO JE BOG: Cijeli auto izgorio, osim Biblije!

Svjedoci su ostali u čudu kada su čovjeka iz Tennessija spasili dobri Samarijanci. Sve se dogodilo u nedjelju nekoliko trenutaka prije nego što je njegovo vozilo eksplodiralo. Također, otkrilo se da je gotovo čitavo vozilo uništeno i spaljeno do temelja, ali je i pored toga Biblija, koja se nalazila na suvozačkom mjestu, ostala netaknuta.

Prema izvještaju, džip unesrećenog Lareda je prevrnut od strane drugog auta, na autoputu 385 blizu Memphisa, što je izazvalo da čovjek izgubi kontrolu i otkliže niz brdo, i onda da udari u stub.

Svjedoci kažu da je džip neposredno poslije udara gorio u velikom plamenu dok je vozilo, zajedno sa unesrećenima, klizalo putem.

“Svi vozači na autoputu su stali i pritrčali čovjeku i njegovom autu kako bi pokušali razbiti staklo ili otvoriti vrata, te oslobodili čovjeka!”, napisala je jedna od prisutnih na svom Facebook profilu. “Kako su došli tamo, ostali su se počeli moliti Bogu da iščupa unesrećenog čovjeka iz kandži gorećeg pakla.”

Pošto nitko nije mogao pronaći aparat za gašenje požara, oni koji su stigli prvi do gorućeg auta koristili su čekić kako bi se probili do unesrećenog čovjeka. Unesrećenog su pronašli zakovanog za vozilo, sada već u velikoj vatrenoj stihiji.

“Izgledalo je da je potpuno zarobljen na mjestu vozača, a razlog tome je bio taj što mu je volan pritisnuo prsa i tako ga zakovao u auto,” rekao je za lokalnu WKRC telezviziju vozač Corey Kilpatrick.

Dobri Samarijanci su pomogli da se presiječe čovjekov sigurnosni pojas, te su ga onda izvukli iz vozila. Nekoliko trenutaka kasnije vozilo je eksplodiralo.

“Vatra ga nije ozlijedila,” objašnjava Irby, zahvaljujući Bogu.

Čovjeka, čiji identitet nije bio poznat, su transportirali u Regionalni medicinski centar u stabilnom stanju.

Istražitelji su bili vrlo iznenađeni kada su pronašli Bibliju kako stoji na suvozačevom mjestu u ostacima zapaljenog vozila! Biblija je ostala neoštećena iako je sam automobil bio potpuno uništen.

“Ovo je definitivno najnevjerovatnija stvar koju sam vidio danas. Vozač je spašen iz goruće stihije vozila, a sve je izgorilo. Sve osim Biblije,” objavio je na društvenim mrežama reporter Lynnanne Nguyen, uz slike sa lica mjesta.

“To je Bog,” rekao je za novinare vozač Eugene McNeil. “Ako ne vjerujete, ne znam što bih vam rekao.”

NAJNOVIJE!