Svi mi imamo stvari koje jako cijenimo, bile to nekakve nagrade, aktivnosti ili iskustva. Ono što najviše cijenimo najbliže je našem srcu. 

Izreke 4,23 nas opominju da trebamo čuvati svoje srce jer su u njemu naša blaga, u njemu je potencijal za dobro ili za zlo. Srce je originalno puno zloće (Jeremija 17,9), ali kada je pročišćeno, onda možemo vidjeti Božje lice (Matej 5,8). S takvim mogućnostima unutar nas, je li čudno što nas se potiče da svim snagama čuvamo svoje srce? 

Pa, kako ukloniti nečistoće i otkriti te tajne srca o kojima se govori u Psalmu 44,21? Odgovor je u našem svemogućem Ocu. On zna što zagađuje okoliš naših srca.

VIDI OVO: Bog čuva one koji imaju srce i ljubav za Njega: Jesi li među onima koji slijede Njega ili među onima koji slijede svoje srce i misli?

On nam u Otkrivenju 2,23 govori: „Ja sam Onaj koji istražuje bubrege i srca – i dat ću vam svakomu po djelima“, a u Hebrejima (4,13) nam govori: „Sve je, naprotiv, golo i razgoljeno očima Onoga komu nam je dati račun“ –  Njegovim očima. 

Naša uloga u svemu ovome jest da pitamo Gospodina za pomoć. Možda ne znamo koji grijeh leži unutra, no On zna. Kao i David u današnjem psalmu i mi možemo reći „Pronikni me svega, Bože, srce mi upoznaj, iskušaj me i upoznaj misli moje“ (Psalam 139, 23-24). 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org