5 načina kako možda blokirate blagoslove od Boga

Donosimo pet načina na koje možda blokirate da do vas dopru Božji blagoslovi. Bog se protivi oholosti, a svoju milost daje poniznima.

Ne blagoslivljate

Isus je rekao da tko god daje, to će mu se i vratiti, to jest da će mu se darovi izlijevati. Samo „Dajite, i dat će vam se: mjeru dobru, punu, stresenu i preobilatu dat će vam u krilo, jer će vam se odmjeriti istom mjerom, kojom vi mjerite.“ (Luka 6,38) Ne možete očekivati Božje blagoslove, ako niste donositelj njegovih blagoslova.

Ne opraštate

Znamo da ako ne opraštamo drugima, ni Bog neće oprostiti nama. Stoga, ako imamo nešto protiv nekoga, i Bog ima nešto protiv te osobe. Neopraštanje je poput ispijanja vlastitog otrova i iščekivanja da neka druga osoba umre od njega. Ako se to nepraštanje ne kontrolira, može se ustaliti, a Pismo upozorava: „da kakav gorki korijen ne proklija pa ne unese zabunu i ne zarazi mnoge“ (Hebrejima 12,15).

VIDI OVO: 4 molitve za oprost od Boga – za sebe i za druge

Nezadovoljstvo

U životu možemo biti ili zadovoljni ili nezadovoljni. Jedno nije baš zabavno za provoditi vrijeme, a drugo je značajno bolje. Biblija nas uči: „Uistinu velik je dobitak pobožnost, kad je spojena sa zadovoljstvom.“ (1. Timoteju 6,6), no apostol Pavao je znao da to nije tako lako, pa je izjavio: „ Na sve sam i na svašta navikao: i sit biti i gladovati, i obilovati i oskudijevati.“ (Filipljanima 4,12).

Pavao je često bio u stanju opasnosti, gladi, hladnoće, batinjanja, kamenovali su ga i zatvorili, a kada su ga jednom ostavili kao mrtva, tada je naučio biti zadovoljan: „Na sve sam i na svašta navikao“. Kako se učimo zadovoljstvu? Jako puno vježbe, a što je sveti Pavao jako dobro znao i iskusio.

Nepriznati grijesi

Nerazumljivo je zašto je nekim ljudima teško priznati svoje grijehe Bogu, no bez toga Bog ne može blagosloviti osobu, onu koja živi u grijehu i nije se pokajala. U Psalmima piše: „Da sam nosio u srcu svojem bezakonje, nikad me ne bi uslišio Svemogući.“ (Psalam 66,18) zato što „Tko odvraća uho svoje, da ne čuje zakona i molitva je njegova jedan gad.“ (Mudre izreke 28,9). Trebali bismo odmah priznati svoje grijehe jer: „Ako priznajemo grijehe svoje, vjeran je i pravedan, da nam oprosti grijehe i očisti nas od svake nepravde.“ (1. Ivanova 1,9).

VIDI OVO: Neispovjeđeni grijeh – koliko je opasno ne priznati grijeh?

Milost i istina

Isus je rekao da Boga moramo štovati u duhu i istini (Ivan 4,24), pa je bitno da Boga štujemo onako kako je otkriveno u Svetom Pismu. Isus je bio pun milosti i istine (Ivan 1,14). On je imao savršeni omjer. Uvijek je govorio istinu, no znao je kada treba i biti milostiv.

Nekada je govorio istinu, kada je govorio s farizejima, no žena koja je uhvaćena u preljubu morala je čuti o milosti. Ako imamo samo istinu, onda je to legalizam, ako imamo samo milost, tada je to dozvola za grijeh. No, ako imamo i istinu i milost, tada nećemo blokirati Božje blagoslove.

Zaključak

Možda se sjetite i drugih načina kojima potencijalno blokiramo Božje blagoslove. Bog se protivi taštini i svoju milost daje poniznima (Jakov 4,6). Taština stoga može blokirati Božje blagoslove, baš kao što može i nedavanje, neopraštanje, nezadovoljstvo, nepriznavanje grijeha, i ne hodanje u istini i milosti u isto vrijeme. Stoga, braćo i sestre po Kristu, neka vas sve Bog obilato blagoslovi.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ida R.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!