riječ ohrabrenja
Foto: Chrisss s/Freeimages.com

Prolazite li kroz neku duboku kušnju? Oštro testiranje? Tražite li čudo da se pozabavi situacijom koja je izvan vaše kontrole? Trebate li očajnički upravo sada riječ ohrabrenja od Isusa? Ako je tako, sljedeća riječ je za vas.

U Mateju 15 k Isusu je došlo mnoštvo s različitim teškim potrebama. Mnogi u tom mnoštvu bili su gluhi, slijepi, sakati, slomljeni ili hromi u tijelu. Ovo mnoštvo slijedilo je Krista tri dana pažljivo slušajući njegovu riječ, dok nisu gotovo “klonuli” (Mt 15,32). Vidjeli su Isusova čula, ali su klonuli od tjelesne gladi.

Govorim sad nekome tko vjerno sjedi do Isusovih nogu. Vidjeli ste čuda i slušali pobožna učenja. Ali u vama je još uvijek neispunjena potreba, unutarnja glad.

Pismo kaže da se Isus sažalio na mnoštvo pred sobom. Rekao je: “Već su tri dana uza me” (Mt 15,32), što znači, nisu me napustili.
Da bi bili uza nj, podnosili su vruće sunce bez hrane. Recite mi, jeste li vi još uvijek uz Isusa? Ako je tako, budite sigurni da on ima veliko sažaljenje za vas i za vaše fizičke i duhovne potrebe.

Isus je nepokolebljivo rekao: “Ne mogu ih gladne otpustiti, da ne bi klonuli na putu” (Mt 15,32). Razumijete li što to znači za vas i mene? Krist vidi vašu potrebu i zna da nećete uspjeti ako ne izvrši čudo. On još uvijek govori: “Neću te otposlati u potrebi da ne nastradaš.”

Za ono mnoštvo trebalo je Isusovo čudo. Njihova potreba zahtijevala je trenutačnu akciju jer drugoga bi dana već bilo prekasno. Čak bi i oni koje je iscijelio pali od gladi. Isus im je naložio da sjednu. Nije bilo panike, muke, nitko se nije gurao govoreći: “Što ćemo raditi?” Sjeli su – s Isusom u sredini.

Ljubljeni, to je ono što i mi trebamo danas učiniti: “Prestanite i znajte da sam ja Bog.”

Isus vas neće poslati na put kad ste gladni ili u teškim prilikama. Ne trebate paničariti ni bojati se. Gospodin je još uvijek čudotvorac. Dakle, sjednite s vjerom i pouzdajte se u njega da će vam osigurati što vam je potrebno. Ostanite blizu njega, štujte ga i činite što je zapovjedio. Obećao je da će učiniti nemoguće, dakle, strpljivo čekajte na njega. On ima obilje svega i zna vašu bol. Uzdajte se u njega za svoje čudo izbavljenja.

Autor: David Wilkerson