Trener gimnastike iz Eastona koji je ujedno i vlasnik lokalne gimnastičarske akademije postao je prava internetska zvijezda nakon što je u javnost izašla snimka na kojoj je za dlaku spasio 9-godišnju gimnastičarku od vrlo opasnog pada. 

Na snimci se može vidjeti mlada gimnastičarka kako skače sa daske kako bi izvela trik, no nije skočila na dobro mjesto te je promašila strunjače. Zbog toga je gotovo pala na pod.

Tada je uskočio trener Chad Buzcek svojom brzom reakcijom. Uspio ju je uhvatiti prije nego je pala na pod i ozbiljno se ozlijedila. Njegovo je djelo bilo popraćeno velikim pljeskom svih prisutnih. 

„Iskreno, to je instinkt“, rekao je Buzcek, „Znao sam da nije dobro odskočila te sam znao da moram što prije doći do nje“. 

Ta se snimka tako brzo proširila te je postala popularna u toj mjeri da su trener, mlada gimnastičarka, Cherrish Remy,  i njezina majka, Justine Ramos, pozvani na nacionalnu televiziju kako bi dali izvještaj o tom događaju. 

Snimka zaslona: YouTube

Ramos, koja je snimila video, rekla je da se jako uplašila kada je vidjela da njezina kćer pada prema zemlji, ali je bila jako zahvalna što je trener brzinom svjetlosti došao do nje i uhvatio ju u ruke. 

VIDI OVO: Trener mu je zabranio brzu hranu, a kako danas izgleda je pravo čudo

„Bilo je užasno“, rekla je majka, „Oblio me je znoj“. 

Buczek je rekao da je jako iznenađen popularnošću te snimke jer nije bio siguran da bi se Remy jako ozlijedila i da ju nije uhvatio, ali je znao da će promašiti strunjače jer joj tehnika nije bila na mjestu tog dana. 

„Vjerojatno bi se dočekala na noge“, rekao je, „Jedini problem bio bi tvrdi pod“. 

Trener je tada rekao da to nije bio prvi put da je uhvatio dijete koje je zamalo palo te da mu je to zapravo rutina. No, ovaj je put snimljen te je postao popularan. 

„Za mene to nije velika stvar“, rekao je trener za svoju brzu reakciju, „To se nekako uvijek događa“. 

VIDI OVO: SAVJETI PROFESIONALNOG TRENERA: Sva filozofija mršavljenja krije se u ovih sedam pravila!

Buczek je ujedno rekao da mu je jako drago što ga ljudi sada asociraju s nečim pozitivnim i dobrom, naročito zbog nedavnih skandala na polju gimnastike. 

„To je ludo“, rekao je Buzcek za svoju novu slavu, „Mnogo je reakcija. Nisam osoba koja voli pažnju, ali je prilično zanimljivo. Moji prijatelji treneri su mi poslali poruku i rekli da su im njihovi učenici dolazili, pokazivali im snimku i ispitivali ih bi li ih oni tako uhvatili da su zamalo pali“.