U trenu je izgubila svoju ljubav, a tri riječi koje joj je napisao je tetovirala na ruku

Rano je izgubila ljubav svog života pa je na ruku tetovirala tri riječi koje joj je napisao u ljubavnom pismu. 

Hannah Brown ima tetovažu od samo tri riječi – „tri posljednja otkucaja“. Ona ju je odlučila napraviti nakon nesreće koja je odnijela život njezinoj prvoj ljubavi. No priča iza te tri riječi daje novu svrhu Hannahinom životu i otkriva da Bog uvijek djeluje, čak i u tragediji! 

Hannah Brown i Michael „Mikey“ Walker zaljubili su se kada su imali samo 13 godina te su dosta godina bili u vezi. Kada su završili srednju školu, život ih je odveo u različitim smjerovima no ostali su i dalje duboko povezani. 

Nakon što je maturirala, Hannah nije mogla pronaći svoju svrhu. Krenula je u školu za kozmetičarku, ali je shvatila da to radi samo radi reda. 

Ona i Mikey ostali su u kontaktu tijekom godina. Njihova povezanost je bila gotovo netaknuta te su počeli pričati o tome da opet postanu par. No, prije nego su to ostvarili, udarila je tragedija. 

Dečko je poginuo u automobilskoj nesreći s 21 godinom

Mikey je poginuo u tragičnoj automobilskoj nesreći sa samo 21 godinom. Bio je to gubitak koji je poljuljao obitelj i prijatelje, a Hannah je ostavio skrhanu. 

U trenu je izgubila svoju pravu ljubav te nikada nije očekivala da će njihova mladost biti jedino vrijeme koje su proveli zajedno. Hannah se okrenula jednom nedavnom ljubavnom pismu koje je dobila od Mikeya, a tri riječi koje joj je napisao u njemu su joj kasnije poslužile kao jednostavna tetovaža sjećanja na njega. 

Mikeyjevo vrijeme na zemlji činilo se prekratko, a Hannah se osjećala još više izgubljenom. 

Today Hannah SueAnn Brown got a forever memory tattoo in Michael Walker Mikey's handwriting ….quote from a letter to…

Objavljuje Dorothy Fortner BrownČetvrtak, 16. veljače 2017.

VIDI OVO: Jesu li tetovaže grijeh?

Tri posljednja otkucaja

Dok je navigirala labirintom boli nakon Mikeyjeve smrti, na njegovom sprovodu joj je Bog pokazao da On i dalje djeluje. Usred te teške tragedije tuga je vladala. No, Hannah je ujedno shvatila da je osjetila mnogo dobrote od potpunih stranaca. 

Ljubav i briga osoba zaposlenih u mrtvačnici pokazala je svim Mikeyjevim voljenima da je netko tu uz njih i jako je dirnula Hannah. Odjednom je osjetila da Bog koristi Mikeya da otkrije pravu svrhu za njezin život do koje nikada ne bi došla sama. 

Hannah se sjetila obećanja koje joj je Mikey dao u jednom od svojih pisama: 

„Volim te svim srcem i voljet ću te do dana kada napravi tri posljednja otkucaja.“ 

Naravno, niti jedno od njih nije znalo koliko će brzo ta tri posljednja otkucaja doći. No, njega više nije bilo, a Hannah se okrenula tim riječima i od njih napravila tetovažu sjećanja na svoju ljubav. 

Koristeći pismo kao primjer, Hannah je dobila tetovažu na ruci napisanu njegovim rukopisom. Te riječi će zauvijek služiti kao podsjetnik ljubavi koju su dijelili, ali i kao podsjetnik na prolaznost života. 

Hannah je ujedno shvatila da je život zaista prekratak da ga samo živi bez cilja kako je to činila. Ohrabrena tetovažom te iskustvom gubitka ljubavi, Hannah je dobila novu svrhu. 

Ona je iz prve ruke znala bol gubitka voljene osobe. No ujedno se sjetila potpore koju joj je osoblje mrtvačnice ukazalo tijekom tog teškog vremena. Shvatila je da to želi dati drugima. Vratila se u školu da postane voditeljica pogreba. 

Hannah je p sa strašću učila da postigne svoj pravi cilj. Ona je položila sve ispite te je prošla dva državna ispita. Tada se okrenula pogrebnom poduzeću koje ju je tako utješilo da kod njih bude na praksi. Sa 25 godina, Hannah napokon zna svoju svrhu. 

To je put koji je samo Bog mogao predvidjeti. No, ona je slijedila taj put i okrenula tragediju u Njegovu svrhu za njezin život. Iako ju je do tog posla dovela velika tragedija, kao i njezina tetovaža, to je način da se sjeća Mikeya. 

„Ljudi me često pitaju zašto sam odabrala tu profesiju“, rekla je Hannah, „Mikey Walker je moj razlog.“ 

Tražila je profesiju u kojoj će se osjećati ispunjeno. I pronašla je to ispunjenje u pomaganju drugima tijekom najtežih trenutaka njihovog života. 

VIDI OVO: Je li u redu stavljati tetovaže koje su kršćanske naravi?

Tetovaža nas podsjeća da cijenimo naše dane

„Tu sam za ljude kada su najranjiviji i kada ih najviše boli“, rekla je, „Ako mogu učiniti proces gubitka voljene osobe malo manje bolan i težak, onda sam dobro obavila svoj posao. To može biti naporna i teška karijera, ali ne mogu zamisliti da radim bilo što drugo.“ 

Njezina nas tetovaža podsjeća da cijenimo sve naše dane i vrijeme koje imamo s voljenima. Način na koji je izgurala kroz tragediju da pronađe svrhu je inspiracija za sve nas. Ovo je zaista predivan podsjetnik da Bog uvijek djeluje i da i od pepela može napraviti nešto predivno! 

„Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svake utjehe! On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog“ (2 Korinćanima 1,3-4).