Tri osobe spasit će njeni organi: “Voljet ću te zauvijek, ti si najbolje što mi se dogodilo u životu.”

Tri osobe spasit će njeni organi, a malenoj su aparati ugašeni 22. travnja, prije no što je donirala srce, jetru i bubrege.

Moždana smrt ili cerebralna smrt, konačni je i nepovratni prestanak moždane funkcije. Nastaje zbog oštećenja središta i aktivacijskih sustava smještenih u moždanom deblu, koji kontroliraju vitalne funkcije (disanje, krvni tlak i održavanje svijesti).

Kod sigurne dijagnoze moždane smrti odustaje se od daljnjih pokušaja reanimacije, a bolesnikovo tijelo može postati darovatelj (donor) za potrebe transplantacijske medicine koja je iznimno značajna u liječenju beznadnih bolesti i stanja.

“Spasit ćeš tri života. Voljet ću te zauvijek.”

Video prikazuje Coralynn Sobolnik, koju je poljubila majka, 29-godišnjakinja Meagan, i rekla: “Spasit ćeš tri života. Voljet ću te zauvijek.” Liječnici i medicinske sestre stajali su uz zid hodnika u bolnici u New Hamptonu i pjevali “Amazing Grace”, prenosi Večernji.

Bebici su proglasili moždanu smrt samo dan ranije nakon što se pet dana borila s virusom, a zbog komplikacija doživjela je tri srčana udara.

Tri osobe spasit će njeni organi, a malenoj su aparati ugašeni 22. travnja, prije no što je donirala srce, jetru i bubrege. Srce je otišlo jednogodišnjem dječaku, a jetra jednogodišnjoj djevojčici. Bubrezi su donirani 41-godišnjoj ženi.

U videu možete vidjeti i kako njen otac Paul Sobolnik govori: “Voljet ću te zauvijek, ti si najbolje što mi se dogodilo u životu.” Roditelji su pohvalili liječnike i medicinske sestre iz bolnice.

“Ne znam postoji li riječ bolja od ‘fenomenalno’ za ljude koji rade u ovoj bolnici. Prema nama su se ponašali kao da smo obitelj. Bio je to baš dirljiv trenutak i ganuta sam činjenicom da je Coralynn uspjela dotaknuti toliko ljudi.”

Roditelji potiču druge da razmisle o doniranju organa

Roditelji potiču druge da razmisle o doniranju organa. “Bilo da se radi o vašoj majci, bratu ili malenom djetetu, možete odlučiti da njihovo nasljeđe živi i dalje”, rekla je majka.

Foto: Facebook

Coralynn se razbolila 17. travnja i dva dana kasnije stigla je u bolnicu gdje su liječnici otkrili kako se muči s disanjem. Zarazila se Humanim parainfluenza virusom.

Na osmrtnici malene koja je rođena 18. srpnja 2017. pisalo je: Coralynn je bila nestašna. Krala je Barbiku svojoj starijoj sestri… Voljela je vrijeme provoditi na otvorenom, puhati balone, trčati za zmjevima i psićima. Voljela je kupke, svoje čizme (i tuđe u koje je mogla stati), ali i slušati pjesmu ‘Baby Shark’! Bila je divna djevojčica koja je obožavala ljuditi druge i imala zarazan osmijeh.”