Tri puta sam počinila preljub

Htjela bih nešto priznati: Tri puta sam počinila preljub, na tri različita načina. Ovo je važno shvatiti, kao čitatelj i kao moj partner u borbi protiv grijeha, jer kada govorim o posljedicama koje grijeh ima na vjernikov život, želim da razumijete kako sam osobno osjetila bol koji grijeh donosi (Jakovljeva 1,12-15).

U drugoj godini našeg braka, poljubila sam čovjeka koji nam se previše približio kao paru. Onda, usred našeg braka, napravila sam priliku da izvršim preljub, ali je muškarac odustao. Treći put, nekoliko puta sam imala seksualni odnos s muškarcem iz moje crkve.

Iako mi je muž oprostio (i čovjeku s kojim sam ga prevarila), nije bilo bez posljedica i boli. I o tome želim danas govoriti u nadi da će netko tko je krenuo ovim putem odustati i pobjeći.

Nisam slučajno pala u preljub. Dan za danom sam se približavala preljubu zbog mog zadovoljstva u grijehu. I prijatelju, ne želim to za tebe.

To nije lako. Ali nakon molitve i razgovora s mojim mužem, prihvatila sam da moje dostojanstvo nije važno kao pomoć potrebna vama da ostvarite bogatu i smislenu vezu s Isusom.

Idemo …

Posljedice

Da, Isus je platio za moje grijehe, i prošle i buduće (Rimljanima 5,12-21; 1. Ivanova 1,5-2,6). Ali sam iskusila bolne zemaljske posljedice grijeha kada sam počinila preljub:

1. Umiranje povjerenja u mom odnosu s mojim mužem

Naravno da bi se ovo dogodilo u bilo kojem odnosu gdje dođe do preljuba, i jedino milošću se moj muž aktivno trudi da mi oprosti u svom srcu i umu.

2. Težina grijeha u mom odnosu s Bogom

Posebno nakon mog trećeg preljuba, borila sam se s time jesam li ja uopće vjernica (pomislila sam: Stvarno, koja kršćanka ovo čini?). Osjetila sam se tako dalekom od Boga i ta udaljenost je bila bolna.

3. Zbunjenost

Jer sam udovoljila željama tijela koje ratuje protiv mene, bilo mi je vrlo teško oduprijeti se i pobjeći ovim željama nakon što sam priznala svoj grijeh. Bilo je vremena tijekom mog i muževljevog iscjeljenja kada sam samo željela odustati i da udovoljim svojim ludim strastima, ali kada sam jasno razmislila, to nije bilo ono što sam željela. Nisam željela uništiti svoj brak i djecu. Bila je to neprestana bitka protiv ovih gorućih želja.

prevarila muža
Foto: Pexels

VIDI OVO: Preljub u braku: Može li vaš brak preživjeti nevjeru?

4. Stid i žalost zbog mog grijeha / sram u svjedočanstvu o mom braku

Toliko je radosti u savjetovanju mlađih žena da teže čistoći prije i poslije vjenčanja, ali ja nemam takvo svjedočanstvo. Moje svjedočanstvo je: “Vidite kako sam uprskala i učite iz mog užasnog primjera.” Duboko žalim zbog grješnih odluka koje sam donijela.

5. Umiranje odnosa sa svim tim muškarcima

Možda smo moj muž i ja mogli podijeliti Radosnu vijest s ovim muškarcima, ali sada za to nema nikakve nade. Ne, osim ako Bog nema u planu neko čudo. Mi se oboje molimo za ove muškarce, da moja djela ne budu kamen spoticanja te im oproštenje mog muža ukaže na Onoga koji im može vječno oprostiti. Ali u ovom trenutku, moja djela su pokazala da je moj Bog šala.

6. Bol kod čitanja određenih stihova u Pismu

Riječ je dobra da se svakodnevno čita kako bi radosno obožavali našeg Boga. Možete li, ipak, zamisliti kako mi je kada čitam Izreke 5-9, upozorenja protiv preljuba i žene s kojom se čini preljub (također uključuje i usporedbu između mudrosti i ludosti)? Toliko stihova je bolno čitati jer sam i ja bila ta žena, koja je razdirala dom svojim rukama.

Popularna kultura romantizira preljub. Ako je “ljubav” onda je u redu. Ako je muž loš, onda je u redu. Ali to nije istina Evanđelja. Bog je dao da brak bude slika Isusove ljubavi za Crkvu (Efežanima 5,25-33). Postoji li nešto što bi Crkva mogla učiniti, a da je Isus napusti? Ne, Hošeina knjiga nas to uči.

Ova kratka lista glavnih načina na koji je preljub utjecao na moj život valjda razbija sve romantične ideje o preljubu. Da sam nastavila udovoljavati tijelu i odlučila prekinuti svoj brak, moj muž i djeca bi iskusili život pun boli zbog mog izbora da sebično odbacim svoje zavjete i težim ka zadovoljstvu. Preljub nije vrijedna toga, i sto postotno je sebično bez obzira na razloge.

Ohrabrujem vas da se borite sa mnom. Trčite s ustrajnošću utrku koja nam predstoji. Ne postoji grijeh koji naš Bog ne može nadvladati, i ne postoji grijeh vrijedan činjenja. Radujmo se zajedno u novim stvorenjima koje je Bog stvorio, te svakog dana živimo u Njegovom svjetlu.

Autorica: Vanessa Jencks; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Thecourage.com