Tri vesela dječaka su napunila jednu godinu, no prva rođendanska fotografija krije bolnu istinu o njihovoj mami

Fotografija trojki na njihov prvi rođendan je podsjetnik da tuga i radost, svijetlo i tama, zajedno postoje u ovome svijetu – do Kristova povratka.

Tri sretna i zdrava dječaka su napunila jednu godinu. No njihova prva rođendanska fotografija predstavlja spoj veselja i tuge jer ujedno obilježava dan kada su izgubili svoju majku.

U ovom svijetu nailazimo i na svijetlo i na tamu. Rijetko se može pronaći samo jedno bez drugoga.

Na rođendanskoj fotografiji ovih trojki ćete naći radost i tugu. Radost je u tome što ova tri zdrava i vesela dječaka pune jednu godinu. No sa maminim spomenikom iza njih, na slici je i tuga što nje nema da s njima podijeli taj divan trenutak.

Chevrone Smith, s Novog Zelanda, je upoznala svog supruga Marina Magaoa dok je studirala na sveučilištu na Havajima. Par se oženio 2007. godine, a nekoliko godina kasnije su umjetnom oplodnjom začeli svog prvog sina, Tannera.

Nekoliko godina kasnije su se ponovno okrenuli umjetnoj oplodnji kako bi njihov sin dobio brata ili sestru. No dobio je i više od toga kada je Chervone zatrudnjela s trojkama.

Martin i Chervone su vidjeli dolazak trojki kao pravi blagoslov. Majka je radosno čekala rođenje svoja tri sina.

„Bila je jako uzbuđena. Nije mogla dočekati da rodi svoje tri bebe. Samo je o tome pričala“, prisjeća se Martin.

No nitko nije očekivao ono što se dogodilo. Na rutinskom pregledu prije nego je trebala roditi, liječnici su žurno prevezli Chervone na carski rez. Martin se još sjeća posljednjih riječi koje joj je rekao prije njezina poroda.

„Sve će biti u redu“, rekao je, „Ovo je dan koji smo čekali.“

No nije znao da će to biti posljednje riječi koje će joj ikada izreći.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155574009576240&set=a.10150818314186240&type=3

Neočekivane komplikacije su dovele do majčine smrti

Tri dječaka – Aayden, Blaise i Carson – su sretno stigla na svijet 31.8.2017.

Tragično, tijekom njihovog poroda, Chervone je imala nesreću. U njezin je krvotok ušla tekućina, stanice ili drugo strano tkivo.

Nedugo nakon što je rodila trojke, Chervone se onesvijestila. Iako su liječnici učinili sve što su mogli kako bi joj pomogli, ona je nedugo nakon toga preminula.

Bio je to neočekivan udarac cijeloj njezinoj obitelji. No, dar tri malena dječaka je obitelji donio veliku sreću, kao i veliku tugu zbog njezine smrti.

„Sam pogled na njih mi donosi sreću“; rekao je Chervonin otac Hyyan Smith, „Ta sreća osvjetljava tamu koja bi me inače obuzela.“

Sa zadatkom odgajanja Tannera i trojki bez majčine pomoći, crkva i zajednica su se udružili kako bi pomogli obitelju.

Zajedno su skupili više od 70 000 dolara kako bi pomogli Martinu, sada samohranom ocu četvero djece. U međuvremenu, tim od preko 100 volontera se udružio kako bi svakodnevno pomagali pri čuvanju trojki. Ova neopisiva pomoć je jako mnogo značila Martinu i cijeloj obitelji.

„Jako nam je značilo što su nam pomogli u svemu“, rekao je Martin.

Prvi rođendan trojki proslavljen je na majčinom grobu

Godinu dana poslije, na prvi rođendan trojki, oni su odlično. Velika je to obljetnica za svako dijete te je to vrijeme za proslavu. No nemoguće je slaviti njihov veliki dan bez sjećanja na tragičan gubitak njihove majke.

„Nedostaje mi sve u vezi nje“ rekao je Martin.

Nije sam u tome. Tanner, njihov najstariji sin, još pati zbog gubitka svoje majke.

„Tanneru nedostaje njegova majka“, rekao je Martin, „Uči kako se nositi s tim. Velik dio njegova života je izgubljen te mogu vidjeti kako je to utjecalo na njega.“

triplets' first birthday photo mom's grave 3

Ujedno, važno je da Martin spoji rođendan trojki sa smrti svoje supruge u veliku proslavu života.

„Koliko god je bilo teško, htio sam proslaviti njezin život i njihov prvi rođendan na taj poseban dan, 31.8., kako bi joj odao čast na mjestu gdje je pokopana“, rekao je.

To su i učinili. Martin i njegova četiri sina su zajedno posjetili Chervonin grob. I iako ona više nije fizički s njima, živi u svim njezinim sinovima.

„Svaki dan ju vidim u njima“, rekao je Martin, „Oni su sretni, zdravi te rastu okruženi radošću i smijehom.“

Foto: Yahoo

Fotografija trojki na njihov prvi rođendan je podsjetnik da tuga i radost, svijetlo i tama, zajedno postoje u ovome svijetu – do Kristova povratka.

„I začujem jak glas s prijestolja:
»
Evo Šatora Božjeg s ljudima!
On će prebivati s njima:
oni će biti narod njegov,
a on će biti Bog s njima.
I otrt će im svaku suzu s očiju
te smrti više neće biti,
ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti
jer – prijašnje uminu.«“ (Otkrivenje 21,3-4). 

NAJNOVIJE!