NaslovnicaZdravljeIzbjegnite trovanje hranom! Dovoljan vam je test od 5 sekundi

Izbjegnite trovanje hranom! Dovoljan vam je test od 5 sekundi

Ovaj test od 5 sekundi će vam pomoći da izbjegnete trovanje hranom, odnosno mesom!

Nije uvijek lako prepoznati koje je svježe i kvalitetno meso u prodavaonici, osobito ako je mljeveno. Najbolje bi bilo kupovati domaće, ali to nije uvijek moguće.

Dobro je dati prednost domaćim proizvodima koji su do trgovine prešli kraći put, no osim informacija na pakiranju valja paziti i na izgled mesa.

Kvalitetno meso moralo bi imati malo unutarmišićne masti, a to se vidi po bijelim prugama nalik venama kojima je meso prošarano.

PROČITAJTE: Dobro otvorite oči! 4 stvari na koje trebate paziti kada kupujete meso

Osim toga, ako se kupuje pakirano meso, u njemu ne smije biti vode. Prije stavljanja u košaricu dobro ga promotrite, za to vam ne treba više od pet sekundi.

Kako biste izbjegli trovanje hranom, ovaj test od nekoliko sekundi će vam pomoći!

Obratite pozornost na boju mesa

Idealna boja ovisi o tome o kojem se mesu radi. Teletina bi morala biti svijetla, ali ne bijela, jednako kao i meso peradi. Govedina treba biti srednje crvena, ali ne pretamna. Svinjetina je idealno blijedoružičasta. Od svih sivkastih nijansi mesa treba bježati.

Također, bitna je čvrstoća mesa

Ima još jedan način za jednostavnu provjeru toga je li pakirano meso još uvijek svježe. Ako se pritisne prstom, mora se brzo vratiti u svoje originalno stanje i ne smije ostati nikakvo udubljenje, a površina mesa mora blistati.