Trpiš li na ovom svijetu?

Bogu su ugodna naša stradanja, ona koja na kraju proslavljaju Boga. ''Ako smo ustrajni s Njim ćemo i kraljevati...'' 2. Timoteju 2,12

Ma koliko da trpiš na ovom svijetu, ako ne »trpiš s Kristom«, nema nade da ćeš s Njim kraljevati u nebu. Bogu su ugodna naša stradanja, ona koja na kraju proslavljaju Boga.

Dragi prijatelju, uzdaš li se jedino u Isusa? Ako ne, ma koliko da trpiš na ovom svijetu, ako ne »trpiš s Kristom«, nema nade da ćeš s Njim kraljevati u nebu. Niti možeš tvrditi da je svako naše trpljenje s Kristom, jer treba trpjeti samo ako tako Bog želi.

Ako smo po prirodi nagli i nerazboriti pa se zaletimo i tamo kuda nas Božja providnost i mudrost ne šalju, pitajmo se, nismo li sagriješili, umjesto da umišljamo kako trpimo s Kristom. Ako u nama prevladavaju strasti ili vlada naša samovolja umjesto Božje riječi, onda se borimo sotonskim oružjem i ne čudimo se ako si posiječemo prste.

Također, ako su naša stradanja posljedice naših grijeha, ne umišljajmo si da trpimo s Kristom. Kad je Mirjam govorila loše o Mojsiju i postala nečista od gube, nije trpjela za Boga već zbog svojeg bunta. Bogu su ugodna naša stradanja, ona koja na kraju proslavljaju Boga.

VIDI OVO: 10 razloga zašto vjerovati u Boga koji dopušta patnju

Ako stradavam kako bi sebe proslavio, ili da me ljudi hvale, imam istu nagradu kao i farizeji. Potrebno je dakle da iz ljubavi prema Isusu i iz ljubavi prema njegovim izabranima izviru sva naša stradanja.

Pokažimo Kristovog duha svojom poniznošću, dobrotom i opraštanjem. Ispitajmo sami sebe i pogledajmo trpimo li stvarno s Isusom. Ako tako trpimo, što je naša »laka nevolja« u usporedbi s kraljevanjem jednog dana s Njim?

Blaženo je biti u ognjenoj peći s Kristom i velika je čast ako smo s Njim izloženi ruglu svijeta. Ako nema druge nagrade već bi i ovo bila velika čast za nas; no, stoji spremna vječna nagrada, mnogo veća od one koju očekujemo.

Zar da onda ne primimo spremno križ i ne pođemo radujući se?

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!