Trudnica je odlučila prekinuti proces pobačaja te je spasila dvoje djece

Trudnica iz Sjeverne Karoline već je bila u procesu pobačaja pilulom kada je saznala da nosi blizance. Uspjela ih je spasiti uz pomoć Centra za život.

Žena je bila trudna šest tjedana kada je otišla u kliniku za pobačaj s ciljem pobacivanja svog djeteta.

„Oh, blizanci“, rekao je tehničar koji je provodio ultrazvuk.

Trudnica je uvijek željela blizance, a progutala je prvu pilulu bez da je razmotrila posljedice.

Kemijski pobačaj ili pobačaj pilulom je dvostruki proces koji uključuje dvije vrste droga: mifepriston i misoprostol. Zajedno, one čine pilulu za pobačaj.

Mifepriston blokira prirodni hormon progesteron te uzrokuje stanjivanje posteljice u maternici i izbacivanje nerođene bebe. Misoprostol uzrokuje trudove i dovodi do toga da trudnica rodi mrtvu bebu.

Nakon što je napustila kliniku, žena je čula savjetnicu koja je bila pokraj klinike kako govori da možda još nije kasno za nju i da joj mogu pomoći spasiti njezinu bebu.

Trudna žena, poznata kao „Alexis“, posjetila je stranicu Centra za život jer je shvatila da želi spasiti svoje bebe.

„Odmah je započela tretman poništavanja učinka pilule za pobačaj“, rekla je glasnogovornica Centra, „Bilo je riječ o nekoliko sati.“

Tretman poništavanja uključuje uvođenje viška progesterona u sustav koji onda poništava učinak mifepristona. Spašeno je oko 750 beba zahvaljujuću tom tretmanu i ženama koje su promijenile mišljenje.

Sonografkinja Kelly Byrun je dopustila Alexis da gleda u svoje bebe na ultrazvuku.

„Bile su to malene bebice i imale su predivne otkucaje srca“, rekla je liječnica, „Sjećam se samo da je sjedila u sobi za ultrazvuk i da je plakala i nadala se da će tretman djelovati kako bi spasila svoje bebe.“

Tretman je djelovao, a nekoliko mjeseci kasnije, Alexis je rodila zdrave blizance.

Centar joj je čak i priredio zabavu.

Liječnica se prisjeća njezinih riječi: „Rekla mi je: ‘Da sam znala što sada znam i da sam znala koliko će se Bog pobrinuti za ove bebe, ne bih nikada ni ušla u kliniku za pobačaj’. Bila je preplavljena osjećajima jer se Bog jako brinuo za njezine bebe kroz sve što je prolazila“.