NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiTrump odmah učinio potez kojim se snažno suprotstavio zagovornicima abortusa

Trump odmah učinio potez kojim se snažno suprotstavio zagovornicima abortusa

Nitko nije očekivao da će Trump ubrzo učiniti ono o čemu je govorio tijekom predizborne kampanje, a tiče se obrane života i zaštite od abortusa.

Budući američki predsjednik Donald Trump zamijenio je guvernera New Jerseya Chrisa Christieja s mjesta vođe svog tranzicijskog tima, te je na tu dužnost postavio novoizabranog potpredsjednika Mikea Pencea, bivšeg zastupnika s dobrim vezama u Washingtonu koji je poznat i po izrazito čvrstim stavovima o zaštiti života i suprotstavljanju zagovornicima pobačaja, prenosi u petak The New York Times.

NY Times se poziva ne nekoliko izvora bliskih tranzicijskom timu koji tvrde da je Trump svojim savjetnicima rekao da želi iskoristiti Penceova poznanstva kako bi se proces tranzicije poboljšao.

I NBC News izvještava o prijenosu vlasti koji se događa tjedan dana nakon što je dvoje Christiejevih suradnika proglašeno krivima zbog skandala “Bridgegate” u New Jerseyu u kojem su namjerno izazivali prometne gužve kako kaznili gradonačelnika demokrata zato što nije podržao republikanca Christiea kada se 2013. po drugi put kandidirao za guvernera New Jerseya.

Gužve su bile politička osveta protiv gradonačelnika Fort Leea Marka Sokolića, koji je hrvatskog podrijetla, jer nije podržao Christiev reizbor.

Izvor: Narod.hr/Hina