Tyson Fury u Saudijskoj Arabiji
Snimka zaslona: YouTube

Tyson Fury se nakon teške borbe javno zahvalio Isusu Kristu. “Prije svega želim zahvaliti svom Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu za ovu fantastičnu borbu”.

U svijetu prepunom izazova i različitih životnih situacija, ime Gospodina Isusa Krista ostaje uzdignuto. Bilo u vremenima nevolje ili radosti, žalosti ili slavlja, gubitka ili pobjede, Isusovo ime pronalazi put do srca vjernika diljem svijeta.

Čak i u mjestima poput Saudijske Arabije, gdje su kršćani suočeni s progonom i ograničenjima, Isusovo ime se uzdiže.

Saudijska Arabija je zemlja gdje kršćani ne smiju slobodno prakticirati svoju vjeru, a pristup nekim dijelovima zemlje je ograničen za one koji nisu muslimani. Životno putovanje za kršćane je često teško, no unatoč tome, vjera u Isusa Krista opstaje. U toj zemlji, gdje se kršćanstvo smatra ilegalnim, vjernici pronalaze načine da šire i uzdižu ime Gospodina.

Primjer hrabrosti boksača Tysona Furyja

Primjer hrabrosti i vjere dolazi od boksača Tysona Furyja, koji je nakon teške borbe javno zahvalio Isusu Kristu. “Prije svega želim zahvaliti svom Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu za ovu fantastičnu borbu”, rekao je Tyson nakon meča.

Iako je borbu završio porazom, njegova vjera je ostala čvrsta. Izjavio je da vjeruje da je pobijedio i zahvalio Isusu za sve pobjede koje mu je dao. Njegova izjava završila je s: “Još jednom mu zahvaljujem u moćno ime Isusa, vraćamo se svojim obiteljima i vodimo to natrag u listopadu.”

Tyson Fury iskoristio priliku da u Saudijskoj Arabiji uzdigne Isusa Krista
Snimka zaslona: YouTube/Canva

Ovaj čin vjere i javne zahvalnosti ima poseban značaj, posebno u kontekstu Saudijske Arabije. Sveti spisi govore o danu kada će se svako koljeno pokloniti Gospodinu Isusu Kristu, uključujući i koljena Saudijaca, bilo voljno ili nevoljno.

Tyson Fury je svojim činom pokazao hrabrost i snagu vjere, uzdižući ime Gospodina u zemlji gdje je to izuzetno teško.

Evanđelje se širi u sve dijelove svijeta

U Saudijskoj Arabiji, zemlji koja je često označena kao poganska i preljubnička prema kršćanskim standardima, ime Isusa Krista se sve više uzdiže. Vjernici i misionari rade na širenju evanđelja, često u tajnosti, donoseći Isusovo ime u svaki kutak zemlje. Ovi napori su dokaz snage vjere i odlučnosti kršćana da donesu svjetlo Kristovo u najtamnije dijelove svijeta.

Dragi Saudijci, budite spremni, jer slavno evanđelje dolazi u vaše domove. Svaki korak koji se poduzima donosi svjetlo Kristovo bliže vama. Ime Gospodina Isusa Krista se uzdiže, i evanđelje će naći put do svakog srca.

Tyson Fury je svojim primjerom pokazao da je moguće uzdići ime Isusa Krista, čak i u najtežim okolnostima. Neka ovaj primjer nadahne sve vjernike da nastave širenje vjere i ljubavi, gdje god se nalazili.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare