Učenica (6) se vratila iz škole pa ponašanjem šokirala roditelje

Učenica (6) prvog se vratila iz škole je svojim ponašanjem šokirala roditelje budući da je počela preispitivati svoju seksualnost.

Jedan kanadski bračni par tvrdi da je njihova kći, koja je pohađala prvi razred, počela preispitivati svoju seksualnost i rodni identitet nakon što je prisustvovala lekcijama u kojoj se govorilo o transrodnosti.

Roditelji smatraju da je lekcija prikazivala samo jednu stranu priče, a učiteljica je navodno izjavila da „ne postoji nešto poput dječaka i djevojčica“.

Djevojčica, koja je je tada imala šest godina, prestala je preispitivati svoj rodni identitet nakon što su ju roditelji prebacili u drugu školu, prenosi Christian Headlines.

Roditelji Jason i Pamela poslali su pismenu pritužbu jer je učiteljica odbila potvrditi djevojčin ženski rodni identitet.

„Ovo je važan slučaj“, rekla je mama Pamela. „Čini se kako je naša vlada dala odriješene ruke učiteljima u vezi toga kako podučavaju rodni identitet. Ovo je primjer toga kako se ono može podučavati, mislim da je u javnom interesu da se ovo uzme u obzir. Učitelji vrše javnu službu i imaju dužnost brinuti o potrebama svakog učenika, kao što HRTO [sud] ima dužnost prema svim građanima Ontaria. Mislim da je ovaj slučaj dobar primjer zašto trebamo ostaviti ideologiju po strani kada se bavimo ljudskim pravima.“

U pritužbi je stajalo kako je učiteljica prikazala djeci video pod nazivom On, ona, ili oni?!? – Rod: neobične dječje stvari #2 u siječnju 2018. godine. U videu su bile izjave poput „neki ljudi jednostavno nisu dječaci ili djevojčice.“ Učiteljica je cijelo polugodište ponavljala i podučavala izjave koje su iznesene u videu.

Kako bi se zaštitio njezin identitet, djevojčicu u medijima oslovljavaju s „N“.

„Do sredine ožujka 2018. godine roditelji djevojčice N su uvidjeli da lekcije utječu na njihovu kći jer je često spontano ispitivala zašto njezin identitet kao djevojčice ‘nije stvaran’. Zatražila je da ju odvedu liječniku zbog činjenice što je djevojčica. Rekla je da ‘nije sigurna želi li ikada biti mama’“, izvijestile su lokalne novine The Post Millennial.

Roditelji su zatražili pomoć nastavnika, ravnatelja i škole, ali svi su izjavili da se kurikulum ispravno podučava.

Roditelji su eventualno svoju kći premjestili u drugu školu. Više ne propitkuje svoj identitet i rekla je roditeljima da joj je drago što roditelja više ne govori učenicima da „djevojčice nisu stvarne“.

U pritužbi je stajalo kako je „N podvrgnuta diskriminaciji na temelju rodnog identiteta putem niza lekcija koje su negirale postojanje ženskog roda i biološkog spola i koje su umanjivale važnost ženskog identiteta“.