Učenica (17) počinila samoubojstvo jer je pala ispit, a onda je isplivala stravična istina

Anamika Arutla (17), učenica iz Indije, počinila je samoubojstvo nakon što su objavljeni rezultati ispita u travnju.

Preliminarni rezultati ispita pokazali su da je Anamika pala na ispitima prve godine. Istog dana, djevojka je u kući svoje bake oduzela sebi život.

Njezina sestra je nakon više od mjesec dana od Anamikinog samoubojstva izvršila provjeru rezultata ispita i otkrila kako je ona zapravo ispite položila.

Ovo nije bilo samoubojstvo. Ovo je bilo ubojstvo od strane Vlade. Bilo je očigledno da je došlo do neke greške, ali Anamika nije pričekala da se ta greška utvrdi – rekla je Anamikina sestra.

Također je izjavila da je bolno svjesna kako se njena sestra neće vratiti, ali da se bori za pravdu – za svoju sestru i za svoje roditelje.

PROČITAJTE: Kako me Bog spasio od samoubojstva

Anamika je opisana kao hrabra i pametna djevojka koja je sanjala o tome da postane vojna oficirka. Trebala je pohađati Nacionalni kamp za kadete u New Delphiju, za koji je bila izabrana na intervjuu, 10 dana prije nego što je počinila samoubojstvo.

Stanovala je kod bake da bi mogla pohađati bolju školu.

Roditelji i učenici su protestirali kada su se proširile vijesti o neregularnostima i administrativnim greškama u vezi sa ovim ispitima, što je dovelo do ponovnog sabiranja bodova učenicima za koje se tvrdilo da nisu položili ispite.

U međuvremenu, nekoliko desetina učenika je također izvršilo samoubojstvo nakon objavljivanja rezultata.