Učenici su u autobusu začuli tup udarac, odmah su shvatili da nešto nije u redu

Učenici su u autobusu začuli tup udarac u pod nakon što je vozač izgubio kontrolu u vožnji. Pao je na pod nakon jakog srčanog udara.

Nikad zapravo ne znate kako ćete reagirati na hitnu situaciju dok se ne dogodi vama.

Mnogi ljudi paničare kad stvari krenu po zlu, ali drugi instinktivno znaju kako preuzeti kontrolu. Srećom za skupinu učenika u Topshamu, Maine, braća Connor i Seamus Collins spadaju u drugu kategoriju.

Šesnaestogodišnji Connor i 12-godišnji Seamus jednog su se jutra vozili autobusom u školu kada je iznenada Connor začuo tup udarac. Podigao je pogled i vidio vozača njihovog autobusa, 77-godišnjeg Arthura McDougalla, srušenog na pod. Kad je pao, autobus se snažno okrenuo udesno — ravno u jarak. Connor je odmah znao što mora učiniti.

“Ustao sam, pritisnuo kočnicu i rekao svom mlađem bratu da nazove hitnu”, rekao je, prisjećajući se svojih misli u tom trenutku.

Učenik je zgrabio volan i pritiskao kočnicu

Tinejdžer je zgrabio volan dok je nogom pritiskao kočnicu. U međuvremenu, Seamus se pobrinuo da netko pozove pomoć i počeo je izvoditi ostale učenike iz autobusa kroz stražnji izlaz. Cijelo vrijeme je ostao pribran i čak je zastao kako bi zagrlio uplakanu učenicu.

“Pokušavao sam sve zadržati mirnima, svima reći da će biti u redu, policija je na putu”, rekao je Seamus. “Zagrlio sam jednog učenika jer je plakao i izbezumio se jer nikada nije bio u ovakvoj situaciji. Većina njih nije. A kada je u autobusnoj nesreći, to je vrlo traumatično.”

Dok je Seamus rješavao drugu djecu, Connor je zatražio pomoć jedinog drugog srednjoškolca da podigne Arthura na leđa. Njih dvoje su upravo započeli s oživljavanjem kada je policajac Jose Gomez iz Topshamske policije stigao na lice mjesta.

Uspjeli su upotrijebiti defibrilator kako bi ponovno pokrenuli žrtvino srce, ali on je nažalost preminuo u bolnici kasnije tog dana.

Braća heroji

Nakon tragične nesreće, braću se pozdravlja kao heroje. Policija kaže da je držala situaciju pod kontrolom i spriječila da još netko strada. “Da nije njih, možda bismo odgovorili malo kasnije”, rekao je policajac Gomez.

Ovo je sigurno bilo tako traumatično za djecu u tom autobusu, a moglo je biti i puno gore! Connor i Seamus kažu da su sretni što su mogli pomoći kad je situacija to zahtijevala.

Šaljemo naše najtoplije misli blagoslova ljudima Topshama koji su poznavali i voljeli Arthura.

NAJNOVIJE!