Učiteljica je ugledala dječaka kako grčevito vozi bicikl, nešto joj je govorilo da je u nevolji

Jedna učiteljica je vidjela bivšeg učenika kako brzo vozi bicikl otvorenom cestom. Nešto joj je govorilo da je dječak u nevolji.

Nije neobično da učitelji i njihovi učenici razviju snažnu povezanost koja nadilazi učionicu. Viđaju se svaki dan te provode mnogo vremena zajedno. Neka djeca više viđaju svoje učitelje nego svoje roditelje.

Jedna učiteljica je vidjela bivšeg učenika kako brzo vozi bicikl otvorenom cestom. Nešto joj je govorilo da je dječak u nevolji.

Kada ga je upitala što se dogodilo, saznala je nešto zbog čega je prozvala tog dječaka herojem.

Foto: Facebook

Cameronov otac je bio dijabetičar te bi ga poneke epizode ostavile u lošem stanju. Na žalost, to se dogodilo jednog dana kada je kod kuće bio samo sedmogodišnji Cameron. On je otrčao do susjeda po pomoć, ali nisu bili kod kuće. Htio je nazvati hitnu, ali je mobitel njegovog oca bio zaključan.

Dječak je tada odlučio da treba naći pomoć, a jedina osoba kojoj se mogao obratiti bila je njegova baka. Problem je bio što mu je baka živjela jako daleko. Bez gubljenja vremena, Cameron je sjeo na bicikl i počeo pedaliti.

Na cesti je bilo kamiona i automobila, ali je on bio usredotočen na pomaganje svom tati. Na svu sreću, ugledala ga je jedna osoba te mu je pomogla.

Foto: Facebook

Njegova bivša učiteljica, Keller Sutherland, je bila na putu kući nakon napornog radnog dana. Bila je već nekoliko kilometara udaljena od škole kada je vidjela dječaka na biciklu. Budući da je to bila otvorena cesta ona se zabrinula da mu se što ne bi dogodilo.

Kada je okrenula automobil, primijetila je da je on jedna od njezinih bivših učenika. Keller mu je postavila nekoliko pitanja te je saznala da je njegovom tati jako loše. U intervjuu je Keller rekla da je unatoč teškoj situaciji Cameron ostao smiren te čak nije ni plakao. Rekla je:

„On je najhrabriji dječak kojeg sam ikada vidjela.“

Dva vozača kamiona su se zaustavili do njih te su nazvali hitnu. Kada je hitna stigla, Keller ih je odvela do Cameronove kuće. Stigli su na vrijeme. Cameronov je otac bio u nesvijesti u kupaonici.

Foto: Facebook

Zbog tog incidenta, ravnatelj osnovne škole gdje Keller radi, je odlučio održati seminar u kojem se djecu učilo kako zvati brojeve hitnih službi na raznim vrstama mobitela. Snimka je podijeljena na Facebooku te za sada ima oko 86 000 pregleda.

Cameronova je majka komentirala tu objavu zahvalivši svima koji su pomogli. Ujedno je napisala da je Cameronu odahnulo kada je vidio svoju učiteljicu Keller. Znao je da će sve biti u redu.

Veza između učenika i učitelja može biti jako snažna i protezati se izvan četiri zida učionice.

Ellen Woodside Hero

Teachers create bonds with their students every day. This week a teacher and student saved a life. Keller Sutherland was driving home from Ellen Woodside Elementary when she saw a child riding down Highway 25 on his bicycle. The child appeared scared and was peddling as fast as he could. Sutherland recognized the child as one of her former students. With her help Cameron was able to get home safely and contact first responders to revive his unconscious father.

Objavljuje Greenville County Schools u Nedjelja, 10. veljače 2019.