Uganda: Otac musliman ubio sina jer je odbio napustiti svoju vjeru u Isusa

Uganda je opasna za kršćane. Otac musliman ubio je svoga sina jer je odbio napustiti svoju vjeru u Isusa i vratiti se islamu.

Žrtvu, identificiranu kao Tabiruka Tefiiro iz sela Bupalama u podžupaniji Buseta, u okrugu Kibuku, ubio je u nedjelju njegov otac musliman Kasimu Kawona, piše Morning Star News.

Tabiruka je živio i radio u Kampali od 2019. kada je uzvjerovao u Krista. Usred pritiska članova obitelji da se vrati na islam, Tabiruka je pristao vratiti se kući 1. kolovoza, ali je nastavio odbijati odreći se vjere u Krista.

Otac ubio sina jer je odbio napustiti svoju vjeru u Isusa

Njegov otac, koji je bio odsutan, vratio se u prošlu subotu i sazvao obiteljski sastanak kako bi pitao sina je li se vratio islamu.

“Dovoljno sam zreo da se pridružim bilo kojoj vjeri koja mi se sviđa jer imam više od 18 godina”, rekao je sin svom ocu. “Želim potvrditi da sam spašen Božjom milošću. Ne mogu se odreći svoje kršćanske vjere ni sada ni u budućnosti”, rekao je Tabiruka, a prenosi njegova teta.

Otac je napustio dom i vratio se u nedjelju nožem i motikom te udario sina, koji je uspio pobjeći do susjedove kuće.

“Slijedio je sina i nasilno ušao u kuću te ga natjerao da se vrati na imanje, gdje ga je svezao i počeo tući motikom”, dodao je rođak.

Otac nije optužen za ubojstvo, već za ubojstvo iz nehaja jer je ubio svog sina u bijesu zbog napuštanja islama.

Susjedi muslimani i lokalni čelnici osudili su ubojstvo.

NAJNOVIJE!