Umiruća ovisnica neobično je reagirala na spomen Isusa
Foto: Facebook

Umiruća ovisnica je nevoljko pristala doći na proučavanje Biblije, nije znala da će joj spomen Isusa tamo zauvijek promijeniti život.

Ovisnost može uništiti živote i obitelji, a to jako dobro i čini. Tu činjenicu Trinna Nicole Heasti jako dobro zna – ovisnost je zla zvijer koja ubija.

Prije tri godine, Trinna je imala opciju živjeti ili umrijeti, a iskreno nije željela niti jedno, no nešto u njoj ju je navelo da ode na odvikavanje.

No Trinna nije očekivala da njezin pravi spas neće biti odvikavanje, nego novopronađeno prijateljstvo s Isusom.

Nakon što je dobila poziv za proučavanje Biblije dva tjedna nakon dolaska s odvikavanja, ona je nevoljko pristala – nije imala pojma da će joj to iskustvo zauvijek promijeniti život.

Bog je na tom proučavanju upotrijebio vrlo posebnu ženu koja je imala način predstavljanja evanđelja na način koji Trinna još nikada nije čula. Ona isto tako nije bila tip koji će otvoreno pristupiti svom tom „pričanju o Isusu“.

Ovisnica je upoznala Kristovu ljubav

„Da mi je netko prije tri godine pokušao reći što Kristova ljubav može učiniti u mom srcu i životu pokazala bih Bogu srednji prst“, napisala je Trinna u objavi na Facebooku.

Kroz tu posebnu ženu bivša je ovisnica upoznata s velikom Kristovom ljubavlju i milosti te Ga je prihvatila kao Gospodina i Spasitelja.

Od tada, njezin život nije bio isti. Napisala je sljedeće svjedočanstvo koje je dotaknulo mnoge ljude diljem svijeta:

„Da mi je netko prije tri godine pokušao reći što Kristova ljubav može učiniti u mom srcu i životu, pokazala bih Bogu srednji prst.

Da mi je netko rekao da će u slijedeće tri godine taj isti Bog od kojeg sam bježala devet godina obnoviti vezu s mojom obitelji i mojom djecom … iz straha … rekla bih vam da ću ja sve to ionako samo upropastiti.

Prije tri godine imala sam opciju umrijeti ili živjeti – da budem potpuno iskrena nisam željela ni jedno, ali negdje u mom slomljenom srcu sam odlučila pokušati otići na odvikavanje (uz vrištanje i udaranje, da dodam).

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1984904204902858&set=a.157683374291626&type=3&theater

Bila sam čista otprilike dva tjedna kada sam pozvana na proučavanje Biblije u malenom kafiću – tada mi se baš nije išlo na to. No tamo sam upoznala ženu, i na kraju, cijelu obitelj koja mi je s vremenom, dobrim djelima ili riječima pokazala Kristovu ljubav.

Bilo je nešto drugačije u vezi te žene koju je Bog upotrijebio kako bi mi ulio istinu u srce. Ona to još uvijek čini. Samantha Sutton Duncan i Heath Duncan – vječno sam vam zahvalna što ste me voljeli i pokazali mi milost i drugačiji način života.

Postoji nada za sve ovisnike

Zahvalna sam mojoj obitelji… svim sestrama i svoj braći koji su ono što jesu – sama dobrota. Hvala vam za sve nove veze i pomirbe koje ste donijeli u moj život, sve vas duboko volim te sam uzbuđena zbog svega što nam budućnost nosi.

No, uz moju trijeznost i sve blagoslove, najviše sam zahvalna za evanđelje Isusa Krista. Ne zaslužujem ni gram Tvoje vječne ljubavi, ali još Si tu, vjeran Si mi i ispunjavaš sva Svoja obećanja.

Ti i ja znamo, Bože, da ne bi vrijedilo da mi je milijun osoba reklo što možeš učiniti u mom životu prije tri godine. No Ti si imao vrlo poseban način otkrivanja svega toga jer nas poznaješ bolje od nas samih.

Svim ženama i muškarcima koji ovo čitaju, a bore se sa ovisnošću poručujem – postoji nada. Niste preduboko zagazili. Niste zaboravljeni te imate Oca na nebesima koji žudi da Ga pustite u svoje srce.

Za djecu i obitelji ovisnika – nikada nemojte izgubiti nadu i nemojte se prestati moliti.“