Jedan je pastor ispričao zanimljivu priču: bio je pozvan u kuću jedne umiruće starice da se pomoli za nju. Starica je živjela u bijednoj kućici, sama i u velikom siromaštvu. Bila je teško bolesna i neishranjena. Nije mogla platiti troškove liječenja, niti lijekove.

Kada se pastor pomolio za staricu, na zidu iznad njenog kreveta je zapazio čudan stari papir koji je bio uokviren. Pitao ju je da li može to izbliza pogledati.

Dok je pastor to gledao i čitao, stara žena mu se hvalila da je prije mnogo godina služila jednu englesku groficu koja joj je bila jako draga. To su bile najljepše godine njezina života, budući da je i nju grofica jako voljela i poštovala. Poslije grofičine smrti je dobila nešto darova i taj papir. Tada ju je svećenik upitao:

“Gospođo, znate li vi što je to? Jeste li ovo ikad pročitali?”

“Ne, nisam, ja sam nepismena. Ali kao uspomenu na dragu groficu, uokvirila sam ovaj papir i stavila ga iznad kreveta”.

VIDI OVO: Blažena sigurnost koju vjernici imaju u trenutku smrti

Tada joj je svećenik rekao: “Gospođo, ovo je OPORUKA kojom grofica Vama ostavlja u nasljedstvo sve svoje imanje. Čestitam Vi ste jedna od najbogatijih žena na svijetu!!”

Kakva je to spoznaja bila za tu ženu! Umire od bolesti i neishranjenosti, a jedna je od najbogatijih žena na svijetu!! Zašto je umirala u siromaštvu?? Jer je bila nepismena, nije nikad pročitala svoju oporuku i nije znala što joj pripada.

I danas su mnogi kršćani nepismeni!! Zovu se Božja djeca i kao takvi su baštinici neba: čitavo nebo im pripada, a žive kao najveći prosjaci, poraženi i potlačeni od đavla i takvim životom sramote svog Oca nebeskog. Zašto živimo daleko ispod svojih mogućnosti? Zato što nikad nismo uzeli vremena da pročitamo oporuku koju nam je naš Otac nebeski napisao – Božju Riječ.

Zato uzmi danas vremena za Bibliju.