Umrla je i posjetila raj? Iskustvo ove liječnice baca svjetlo na život nakon smrti

Iskustvo bliske smrti je dramatično promijenilo njezin život, uvjerivši je da je prije svega voljeno dijete Božje.

Dr. Mary Neal je iskusna kirurginja čije je iskustvo bliske smrti (NDE) nadahnulo milijune. Ta se priča, ispričana u novom filmu “After Death” (premijera u američkim kinima 27. listopada), odigrala na južnoameričkoj rijeci kada je potonula dok je vozila kajak i kaže da je posjetila raj.

“Moj suprug i ja smo strastveni kajakaši”, rekla je Mary. “Kajakali smo desetljećima po cijeloj zemlji [i] u drugim državama svijeta.”

Ali kada su se pridružili prijateljima u Čileu na posebnom putovanju za rođendan, njihovo veselo putovanje je prekinuto. Neal je na kraju prešla preko vodopada i doživjela nešto što “nikada nije mogla sanjati”.

“Čamac i ja smo odmah bili potopljeni ispod osam do deset stopa vode”, rekla je. “Nisam paničarila. Pokušavala sam osloboditi sebe ili osloboditi čamac… ali težina vode i snaga struje bili su preveliki da bih išta učinila.”

Dok je razmišljala o svojim mogućnostima, došla je do zaključka da će vrlo vjerojatno umrijeti. Našavši se prisiljena da se suoči s vječnošću, molila je Boga da se izvrši Njegova volja.

“U trenutku kad sam to molila, odmah me obuzeo fizički osjećaj da me drži, tješi i uvjerava da će sve biti u redu”, rekla je. Tu njezina priča dobiva divlji obrat: rekla je da se našla u raju.

Nikada se nije osjećala živom pa mrtvom, pri svijesti pa u nesvijesti, rekla je Mary. “Osjećala sam se svjesno, a zatim još svjesnije, živo i onda još življe.” Dodala je: “Krist me držao.”

VIDI OVO: Što se događa odmah nakon smrti? U Bibliji nalazimo odgovor

Iskustvo bliske smrti je promijenilo njezino razumijevanje života i smrti

Ovo iskustvo preoblikovalo je njezino razumijevanje života, smrti i duboke ljubavi Božje. Njezino iskustvo protivi se tradicionalnom prijelazu iz života u smrt, jer se osjećala svjesnom i življom nego ikada tijekom svojeg iskustva.

Dok se približavala smrti, kaže da je susrela skupinu bića koja su je poznavala i voljela kroz cijelo njezino postojanje. Ta bića pružila su joj dubok osjećaj ljubavi i razumijevanja.

Povratkom iz iskustva bliske smrti, doktorica Neil suočila se s nevjerom i depresijom, ali je također nosila teret odgovornosti. Njezino iskustvo dramatično je promijenilo njezinu vjeru i identitet, uvjerivši je da je prije svega voljeno dijete Božje.

U intervjuu za CBN doktorica Neil ističe da joj je iskustvo bliske smrti pokazalo da je život na Zemlji nevjerojatna prilika i avantura. Potiče ljude da prihvate život, uče iz njega i otkriju smisao, svrhu i radost.

Priča doktorice Neil je prikazana u filmu “After Death” (Poslije smrti) u kojem se nada da će potaknuti gledatelje da ponovno razmotre svoje pretpostavke o smrti i zagrobnom životu. Vjeruje da prihvaćanje postojanja života nakon smrti može dovesti do ispunjenog i svrhovitog života.

Cijeli intervju možete pogledati u priloženom videu:

NAJNOVIJE!