Uočio je neobičnog jelena u svom dvorištu, odmah je shvatio da nešto nije u redu

Čovjek je uočio neobičnog jelena u svom dvorištu. Odmah je shvatio da s njim nešto nije u redu pa mu je priskočio u pomoć.

Nije teško vidjeti jelena u New Jerseyu. Od naseljenih područja do šume je moguće često vidjeti bjelorepe jelene kako skakuću i trče. Većinom ne prilaze ljudima, osim ako nešto nije u redu. 

To se dogodilo s jednim jelenom u Colts Neck području. Vlasnik kuće je vidio jelena u svom dvorištu te je primijetio nešto neobično. 

Na glavi mu je bilo nešto što je izgledalo kao kaciga ili akvarij za ribe. 

Mladi jelen je bio u ozbiljnoj nevolji

Muškarac je odlučio pobliže pogledati te je polako prišao jelenu i shvatio da je taj mladi jelen zapravo u ozbiljnoj nevolji. 

Ne samo da je bio sam, što je samo po sebi bilo čudno, no njegova je glava bila zatočena u staklenoj kugli. 

Jadan je jelen zapeo u staklenu kuglu s lustera te ga je zbog toga obitelj odbacila od sebe. 

Udruga za zaštitu životinja Monmouth okruga je napisala: „Određene vrste će svoje članove odbaciti ako izgledaju drugačije i ako su ozlijeđeni da ne bi dobili pažnju predatora i ugrozili krdo.“ 

Objavljuje Monmouth County SPCAPetak, 30. ožujka 2018.

VIDI OVO: Ovaj jelen tradicionalno posjećuje gradić svake godine – no sada se pojavio sa strijelom u glavi

Nije imao puno vremena za život

Nažalost, ovaj jelen nije mogao jesti ni piti danima te je vlasnik kuće znao da nema još mnogo vremena za život. Odmah je kontaktirao službu za zaštitu životinja. 

Zaposlenici u službi su odmah izašli na teren te su pomogli jelenu. Uklonili su staklenu kuglu s njegove glave. 

Napisali su: „Nakon što smo mu sigurno mogli priči, kugla je uklonjena, a onda smo vidjeli da je bila dio lustera u koji je jelen zapeo nakon što je pokušao piti vodu iz nje. Jelen je bio dehidriran jer nije pio ni jeo 4 dana te je imao nekoliko ogrebotina zbog smanjene vidljivosti. No, uspio je ustati i otići nakon što smo ga očistili, a sedativ je prestao djelovati.“ 

Iako je kugla uklonjena, a jelen je ustao, njegova priča još nije bila gotova. 

Za vikend je vlasnik kuće ponovno nazvao službu za zaštitu životinja jer jelen nije otišao iz njegovog dvorišta. Nakon što je oslobođen on nije imao snage otići do svog krda. 

Legao je na zemlju i mučio se disati. Zaposlenici službe su žurno djelovali. 

Jelen dehidrirao
Foto: Facebook

Na svu sreću je veterinar, Deann Bowen, brzo dao jelenu tekućinu. To je bio čarobni lijek koji mu je bio prijeko potreban. 

Bowen je rekao: „Bilo je jasno da je dehidrirao. Nakon što smo mu dali tekućinu, on se oraspoložio i nakon nekoliko minuta je normalno disao.“ 

Veselo je otrčao u šumu

Tada je jelen napravio nekoliko nesigurnih koraka prije nego je veselo otrčao u šumu. 

Kasnije je prijavljeno da na hranilištima nije viđen niti jedan jelen što znači da su svi u svom krdu. 

Divno je što postoje takve organizacije koje su spremne pomoći životinjama i što ovaj jelen sada može ponovno biti dio svoje obitelji. Ova priča je imala najbolji mogući kraj. 

Za više informacije pogledajte snimku u prilogu.