Možete umrijeti! Čovjek (57) ima važno upozorenje za sve koji grizu nokte

57-godišnji Škot je izgrizao nokat i primijetio kako se na palcu pojavio mali žulj.

Ricky Kennedy kaže da je sretan što je živ nakon što je dobio “tihog ubojicu” od grickanja noktiju. 57-godišnjak je imao slabe izglede za preživljavanje i nekoliko mjeseci je proveo u bolnici boreći se sa sepsom.

Do sepse dolazi kada infekcija potiče nasilni imunološki odgovor, uzrokujući da tijelo napade vlastite organe. To je vodeći uzrok smrti koja se može izbjeći u Ujedinjenom Kraljevstvu, ubijajući najmanje 44.000 ljudi godišnje, prenosi Daily Mail.

“Imam sreće što sam živ. Možda nikada više neću biti tako zdrav ili jak kao prije, ali još sam ovdje sa svojom obitelji i to mi je najvažnije.”

G. Kennedy, iz Dumbartona u Škotskoj, rekao je da je previše izgrizao nokat i primijetio kako se na palcu pojavio mali žulj.

Otišao je do svog liječnika opće prakse, nakon što je postao zabrinut zbog mjehurića koji nije nestajao, koji mu je prepisao antibiotike kako bi riješio sumnju na infekciju.

Infekcija se počela širiti s ruke na prsa, a za nekoliko dana je završio u bolnici boreći se za život.

“Nisam ni na trenutak pomislio da mala posjekotina na palcu uzrok svega toga. Bila je sitna. Toliko puta prije sam grizao nokte i kožicu, nikad nisam pomislio da bi me to moglo ubiti.  Bio sam u tolikoj boli, nisam se mogao pomaknuti. Mislio sam da imam srčani udar i stvarno sam mislio da ću umrijeti. Da nije bilo moje žene, koja je odmah pozvala Hitnu, bio bih mrtav”, rekao je Kennedy, prenosi Radio Sarajevo.