Sotona će najviše napadati ovu osobinu u vašem životu

Ustrajnost je prava karakteristika vjernika. Kršćanski život nije samo početak na Božjem putu, već ustrajnost do kraja života. Kršćanin je sličan Napoleonu koji je rekao: »Pobjeda je učinila od mene što jesam i pobjeda me mora održati«.

Tako je i tebe, dragi brate u Gospodinu, pobjeda učinila onim što jesi i pobjeda te mora sačuvati. Tvoja lozinka mora biti ustrajnost. Pravi junak je onaj koji ustraje i takav će na kraju dobiti krunu. Zato je naša postojanost meta svih neprijatelja naše duše.

Svijetu ne smeta ako si samo izvjesno vrijeme kršćanin, njemu smeta tvoja ustrajnost. Tjelesnost će nastojati uvući te u svoje zamke i spriječiti u napredovanju ka slavi govoreći: »Neprestano hodanje umara. Ostavi to, zašto se želiš usmrtiti? Zar nikad nećeš popustiti?«

Sotona će oštro napadati tvoju ustrajnost, ona će biti meta za njegove strijele. On će htjeti spriječiti te u tvojoj službi govoreći ti da ne radiš dobro u da ti je potreban odmor.

Šaptat će ti: »Odreci se Boga pa umri«. Ili će navaljivati na tvoju postojanost riječima »Što ti vrijedi tvoja revnost? Smiri se kao ostali. Spavaj kao drugi i ostavi neka se tvoje svjetlo ugasi kao onim ludim djevicama«. Ili će napasti tvoja vjerska načela govoreći »Zašto se tako čvrsto držiš svog biblijskog vjerovanja? Razboriti ljudi su slobodniji, oni pomiču granice, budi suvremen«.

Zato, nosi svoj štit kršćanine, opaši svoj oklop i moli se snažno Bogu da uz pomoć Njegovog Svetog Duha ustraješ do kraja.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!