Utječe li moja molitva na Božje djelovanje?
Foto: Stocksnap

Utječe li moja molitva (ili nedostatak iste) na Božje djelovanje? Hoće li se Božji planovi ostvariti ako se ne molim?

Bez prestanka se molite! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.” 1. Solunjanima 5,17-18

Molitva je žila kucavica intimnog odnosa s Ocem. Ali vjernici često imaju pitanja o njezinoj moći i učinkovitosti. Nemojte oklijevati svoja pitanja postaviti Gospodinu, tražite u Pismu odgovore, kao i savjet od vjerodostojnog duhovnog mentora. Molitva je previše važna da bi se zanemarila.

Hoće li se Božji planovi ostvariti ako se ne molim? Bog nije sporedan niti ovisan o našim molitvama. Vrijeme koje uložimo u razgovor s Njim nas uključuje u djelo koji On čini u našim životima i u svijetu, ali On će nastaviti i bez nas. Suradnja s Gospodinom je naša privilegija.

VIDI OVO: 5 znakova da je Bog odgovorio na molitvu

Utječe li moja molitva (ili nedostatak iste) na Božje djelovanje? Vjerujem da Pismo ukazuje da je odgovor na ovo pitanje i da i ne, ovisno o situaciji. Postoje vremena kada je Božja svrha određena. On je u kontroli i odlučio je najbolji put. U Starom zavjetu, Gospodin je često prorokovao što će učiniti i onda se to i dogodilo.

U drugim slučajevima, “žudite, a nemate” (Jakovljeva 4,2). Postoje neke dobre stvari koje nam on ne daje dok ne ispružimo naše molitvene ruke da ih uzmemo. Ali zato što je Bog Otac ljubavi, On nam također daje blagoslove koje ne bismo ni tražili.

Vjernikove molitve imaju ogroman utjecaj, posebno na njegovu vjeru i život. Shvaćate li kolika je to privilegija kleknuti pred svemogućim Ocem te znati kako On sluša i odgovara? Bog voli biti dobar prema svojoj djeci i odgovarati na njihove molitve.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Intouch.org