NaslovnicaŽivotUZNEMIRENI STE: Jeste li primili mir koji vam Isus daje?

UZNEMIRENI STE: Jeste li primili mir koji vam Isus daje?

Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem (Ivan 14,27). Jeste li ikada primili ono o čemu Isus govori?

U našem se životu mir ponekad temelji jednostavno na našem neznanju. Ali kad se suočimo sa stvarnostima života, pravi je unutarnji mir nemoguć osim ako ga ne primimo od Isusa.

Kad Gospodin govori o miru, On ga stvara, jer su Njegove riječi uvijek ”duh i život” (Ivan 6,63). Jesam li ikad primio ono o čemu Isus govori? ”Mir vam svoj dajem”. Taj mir dolazi kada gledamo u Njegovo lice i potpuno shvaćamo i prihvaćamo Njegovo smireno zadovoljstvo.

Jesi li baš sada opasno uznemiren? Bojiš li se i zbunjeni si valovima koje Bog u svojoj suverenosti dopušta da te udaraju? Zar nisi u svojoj vjeri preokrenuo svaki kamen, a ipak nisi našao izvor mira, radosti i utjehe? Čini li ti se život potpuno neplodnim? Pogledaj tada gore i primi smireno zadovoljstvo od Gospodina Isusa.

PROČITAJTE: Kako možeš iskusiti mir koji ti Krist daje?

Odražavajući Njegov mir dokazuješ da si u ispravnom odnosu s Bogom, jer prikazuješ slobodi koja je tvoje misli okrenula k Bogu.

Ako nisi u ispravnom odnosu s Bogom, nikad nećeš okrenuti svoje misli na bilo što drugo osim na sebe. Ako dopustiš da išta sakrije lice Isusa Krista od tebe, ili ćeš se veoma uznemiriti ili ćeš steći lažan osjećaj sigurnosti.

S obzirom na problem koji nas baš sada pritišće, ”uprimo pogled” na Isusa (Hebrejima 12,2). Jesi li primio Njegov mir? Ako jesi, On će ti biti milostiv blagoslov mira koji se u tebi i kroz tebe prikazuje. Ali ako se samo brineš kako ćeš se izvući iz nevolja, uništit ćeš Njegovu učinkovitost u sebi pa zaslužuješ što si dobio.

PROČITAJTE: Kad naučimo ovu lekciju, mir Božji će ispuniti naša srca

Uznemirujemo se jer nismo uzimali Njega u obzir. Kad se posavjetujemo s Isusom, presetaje zbunjenost, jer u Njemu nema zbunjenosti. 

Položimo sve pred Njega, i kad nas snađu nevolje, tegobe i žalosti, slušajmo što kaže: ”Neka se ne uznemiruje srce vaše.”

Autor: Oswald Chambers

NAJNOVIJE