Moja unuka Allie voli skupljati plišane životinje. Kad god idem na put ona mi kaže: „Djede, donesi mi plišanu životinju“. Prije nekog vremena sam bio na putu te sam snimio neke plišane životinje za Allie. Tada sam ju nazvao kako bi mi rekla koja joj se sviđa. 

„Djede, više nisam opsjednuta plišanim životinjama“, rekla je. 

„Stvarno?“ 

„Samo sam opsjednuta razgovorom s tobom“ 

To mi je ugrijalo srce. Mislim da svi Bogu trebamo reći: „Gospodine, opsjednut sam razgovorom s Tobom, hodanjem s Tobom, slušanjem Tvoje riječi i poznavanjem Tebe“. 

VIDI OVO: Po ovom će svi znati da ste Isusovi učenici

Isusovi učenici moraju predati ono najvažnije u svojim životima Kristu. Isus je rekao: „Tako dakle nijedan od vas koji se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik“ (Luka 14,33). New King James verzija Biblije kaže: „To je podsjetnik da nismo vlasnici, nego pastiri. Sve što imamo jednog će dana pripasti nekome drugome“. 

Znači li to da je grijeh imati auto, kuću, odjeću ili nešto novca u banci? Naravno da ne. Ovaj se citat može prevesti i kao: „Ako želite biti Moji učenici, onda predajte pravo na svoju imovinu.“ To je priznavanje da je Bog vlasnik. Bog ima sve pod kontrolom. Mi priznajemo da smo samo pastiri i čuvari imovine na određeno vrijeme. 

Nije krivo imati karijeru, no krivo je ako vas karijera posjeduje. Nije loše imati imovinu, no može biti loše ako vaša imovina posjeduje vas. Vaša jedina prava strast i opsesija u životu treba biti Krist. Sve druge stvari imaju svoje mjesto – ali ne i najvažnije mjesto. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org