Molitva za unutarnje ozdravljenje

Molitva za unutarnje ozdravljenje nadahnut će vas da vašu tugu i bol predate u Božje ruke. Molite za Njegov iscjeljujući dodir.

Naša privremena tijela bacaju nas u iskušenja. Različita iskustva s ljudima mogu nam naštetiti i nanijeti bol. Patnja može doći kao rezultat našeg grijeha, ali i zbog ljudi oko nas. Iako ju je često nemoguće izbjeći, ne moramo joj podleći.

Ponekad patnja s kojom se kršćanin suočava ostavlja posljedice, ranu, traumu. Međutim, ne možemo se osloniti na sebe kako bismo prevladali svaku nedaću koja nam se nađe na putu. Trebamo Boga. Ovisimo o Njemu.

Bog nas voli i želi nas čuti. Biblija nas potiče da se molimo Bogu da nas jača da izvršavamo Njegovu volju, ali i da Mu donosimo zahtjeve.

Molitva za unutarnje ozdravljenje

Svi imamo puno negativnih iskustava uronjenih u naše srce i um. Samo nas svemogući Gospodin može osloboditi svih tih iskustava.

“Iscijeli me, Jahve, i bit ću zdrav, spasi me, i bit ću spašen, jer ti si pjesma moja.” (Jeremija 17, 14)

Božje ozdravljenje i obnova očituju se u cijeloj Bibliji. Isus je učinio brojna čudesa. Mnogi su bili izliječeni i obnovljeni. I mi možemo primiti unutarnje iscjeljenje. Bez obzira što vas danas pogađa, ima nade za ozdravljenje.

Nebeski Oče,

Trenutno prolazim teško razdoblje života. Danas nije bio dobar dan. Nije bio ni jučer. Iskreno, Oče, svaki dan se osjećam jednako i svaki dan je predug. Probudim se ispod tamnog oblaka i zaspim na isti način. Samo si Ti moje svjetlo!

Tražim Te tijekom dana kao utočište od boli i tuge. Ipak, dalje ih osjećam. Želim utjehu, Bože, i molim se za nju. Trebam pomoć. Trebam Tebe. Molim Te da me zamotaš u svoje naručje. Podsjeti me da će sve biti u redu. Iako trenutno hodam kroz tamu, bit će dana za svjetlost. Podsjeti me kroz svoju Riječ koliko me voliš, koliko ti je stalo do mene. Podsjeti me na Tvoju zaštitu, opskrbu i ozdravljenje.

Moj Iscjelitelju i moj Spasitelju, pozivam te da uđeš u moje srce i dodirneš sva ona životna iskustva koja treba izliječiti. Oče, poznaješ me puno bolje. Izlij svoju ljubav u moje srce i učini sve što je potrebno da ono ponovno oprašta i ljubi.

Pomozi mi da shvatim da, iako patim, ovo mračno doba ima veću svrhu. A kada se ta svrha otkrije, bit ću obnovljen. 

Život neće uvijek biti mračan. Na kraju tunela ima svjetla. Svaki dan neće biti oblačno. Vjerujem da su preda mnom svjetliji dani. Iako ne znam kada će doći, znam da će oni koji siju u suzama žeti uz povike radosti.

Oče, molim Te, uvedi me u vedrije sutra, dan kada će me bol i tuga napustiti. Amen!

Molitve za ostale potrebe možete pronaći ovdje.

PROČITAJTE JOŠ: