BOG KAOSA je naziv velikog asteroida koji je sve bliže Zemlji

”Bog kaosa” je naziv velikog asteroida koji je sve bliže Zemlji pored koje bi trebao proći 13. travnja 2029. godine.

Iz NASA-e se već pripremaju za dolazak velikog asteroida nazvanog Bog kaosa (God of Chaos), koji će pored Zemlje proći za 10 godina.

13. travnja 2029. godine oni koji budu gledali u nebo će vidjeti sitnu svjetlosnu mrlju kako prolazi, a ona će ubrzo postati sjajnija i brža. Kretat će se tako brzo da će širinu Mjeseca prijeći za jednu minutu i bit će svijetla poput zvijezde na nebu.

PROČITAJTE: Asteroid ide prema zemlji: Pastor upozorava na ostvarenje biblijskog proročanstva

Znanstvenici su asteroid nazvali Apop, prema egipatskom bogu kaosa, piše britanski The Independent.

Svjetleća mrlja bit će veliki asteroid, promjera 340 metara, za čije se praćenje dok bude prolazio pokraj Zemlje NASA već sada priprema.

Američka svemirska agencija kaže kako će proći dovoljno daleko da bude bezopasan, bit će udaljen 19.000 milja, što odgovara udaljenosti na kojoj se kreću neke svemirske letjelice.

To je također dovoljno blizu da znanstvenici mogu dobiti dosad nezabilježen uvid u asteroid. Tako će moći vidjeti oštre detalje i promatrati asteroid na nove načine. Asteroidi ovakve veličine rijetko prolaze tako blizu Zemlje.

Znanstvenici su vidjeli izbliza manje asteroide, ali nešto tako kolosalne veličine prava je rijetkost, objavila je NASA, prenosi Index.