NaslovnicaDuhovnostVeliki događaj povijesti uskoro će se dogoditi

Veliki događaj povijesti uskoro će se dogoditi

Iznenada! Bez upozorenja! Ne za jedan sati koji smo planirali, nego u trenutku kad se ne nadamo (Mt 24,44). Veliki događaj povijesti uskoro će se dogoditi…

Ne možemo čitati biblijsko izvješće o Kristovom slavnom dolasku a da ne dođemo u dodir s elementima brzine i tempa. Gospodin će se pojaviti iznenada – u bilo kojem trenutku! To ne mora neophodno biti za pet, deset ili petnaest godina od sada, nego bilo kada.

Jeste li spremni?

Neće biti vremena za pripremu. Iznenada, u ponoć, začuo se glas: ”Zaručnik dolazi” (Mt 25,6). Nije bilo vremena napuniti svjetiljke uljem. Nije bilo vremena za pripremu koja se trebala obaviti tijekom ranijih dana.

Kad On dođe, doći će iznenada. Brzina dolaska, tempo i iznenadnost dolaska zateći će svijet nepripremljen. Bez očekivanja. Gospodin će iznenada doći u svoj hram.

VIDI OVO: Sviđalo se to nama ili ne, Isus Krist će doći – i to uskoro!

Kad ponovno dođe, mislite li da će sazvati konferenciju premijera kako bi donijeli metodu procedure i planove za konačno uspostavljanje mira? Koliko je trebalo Galilejskom moru da se utiša nakon što je izgovorio riječ? Oluja je uhvatila boju Njegova glasa. Bura je čula riječ koja je sišla s Njegovih usana. Bijesan vjetar čuo je ritam Njegove zapovijedi – i nešto se dogodilo.

Je li vjetar počeo zamirati i jesu li se za nekoliko sati borbe i muke sile prilagodile te postale poslušne Njegovoj riječi? Jednoga trenutka bila je oluja. Sljedećeg trenutka bila je tišina. Između oluje i tišine On je govorio!

Iznenada! Bez upozorenja! Takav će biti Njegov dolazak. Neće biti upozorenja s visine; ništa osim upozorenja kao ova koja vam pokušavam sad dati… Trenutano! Iznenada! Bez ikakva dodatnog upozorenja, jedno će razdoblje završiti i drugo započeti.

VIDI OVO: Isus dolazi po one koji čeznu za ovim

Nebo je pripremljeno, iako svijet nije. Nije u našoj vlasti da znamo trenutak. Ne tvrdimo da smo u stanju imenovati taj dan. Ali u nama je tihi glasić koji neprekidno šapče: ”Podignite glave, jer je blizu vaše oslobođenje” (Lk 21,28).

Duh i zaručnica kažu: ”Dođi!”

Sjećate li se kad je Isus, Sveti, ujahao u grad na magaretu (Mt 21,1-11). Jahao je veličanstveno, kažete? Ne, jahao je sa svetim dostojanstvom da umre. Kad ovaj put dođe, oblaci će biti Njegova kola, a smrt, glad i pošast bježat će pred Njegovim pobjedonosnim korakom.

Dođi, jednom prezreni Isuse! Dođi, galilejski Kralju! Znam da je noć, ali gledam kroz tamu prema zlaćanom istoku. Vidim, jutro izbija! Neka staro razdoblje vremena umre.

Autor: Charles S. Price; Put života br. 432