Veliki glas s neba koji govori svakom vjerniku
Foto: Pexels

»Tada čuh jaki glas s neba gdje mi veli: Uziđite ovamo!« Otkrivenje 11,12

Ne tražimo u ovim riječima proročko značenje, razmotrimo ih samo kao izraz dobrodošlice našeg velikog preteče Isusa Njegovom izabranom narodu. U svako doba čuje se veliki glas s neba koji govori svakom vjerniku: »Uzađi ovamo!«.

To treba za vjerne biti predmet radosnog iščekivanja. Umjesto strepnje što moramo ostaviti ovaj svijet i stupiti pred Boga, željno očekujemo čas svog oslobođenja. Neka nam je pjesma na usnama:

»Bit s Tobom, Bože, svaki čas duh želi izmučeni; strpljivo čekam na Tvoj glas: »Uzađi amo, k meni!«

VIDI OVO: Kako čuti glas Božji? Ove smjernice nam mogu pomoći

Nismo zvani sići u grob, nego uzići u nebo. Naš duh rođen za nebo teži k svome cilju. Strpljivo čekamo na naše nebesko pozvanje. Naš Bog najbolje zna kad će nam reći: »Uzađi ovamo!«. Ne tražimo unaprijed znati doba našeg odlaska, već kličimo u čežnji:

»Gospode nad vojskama, razbij talase Jordana vodi nas u dom nebeskog Kanaana!«

Strpljivo završimo svoj zadatak. Bog je vrlo mudro odredio vrijeme boravka Njegovih vjernih na zemlji. Zaista, ako bi postojala žalost u nebu, sveti bi se žalostili što nisu živjeli duže te više dobra učine. Želim donijeti više klasja u žitnice mog Gospodara i više dragulja za Njegovu krunu! Ali što ako više ne možemo raditi? Živimo li kraće, manje griješimo i to je druga strana cijele stvari.

VIDI OVO: 3 mentalne barijere zbog kojih ne možete čuti Božji glas

Kad cijelim srcem služimo Bogu i On nam daje mogućnost sijati dragocjeno sjeme, tada  žanjemo stostruko. Budimo zadovoljni i recimo kako je dobro za nas što smo tamo gdje jesmo. Dok Gospodar ne kaže »idi« ili »dođi«, budimo uvijek zadovoljni, jer nas On tješi svojom prisutnošću.

Autor: Charles Spurgeon