NaslovnicaDuhovnostKoji veliki nalog su vjernici dobili od Isusa?

Koji veliki nalog su vjernici dobili od Isusa?

Isusov veliki nalog koji je izrekao svojim sljedbenicima je bio: „Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio“. (Matej 28, 19-20a) U Marku 16, 15 Isus je ponovio ovaj nalog: „Idite u svijet i propovijedajte evanđelju svom stvorenju“.

Veliki nalog vrijedi za svakoga kršćanina

Isus nam nalaže da idemo svim narodima. Ova zapovijed ne dolazi bez obaveze. Svi Njegovi sljedbenici su odgovorni za ovo. Mnoga sredstva su nam dostupna, a što je više načina to će od nas Bog tražiti više jer: „Kome je god mnogo dano, od njega će se mnogo tražiti. Kome je mnogo povjereno, više će se od njega tražiti“. (Luka 12, 48)

OVO SU Tri velike Isusove zapovijedi: Jesmo li Mu poslušni?

Napredak velikog naloga

Isus je rekao da evanđelje trebamo donijeti do kraja svijeta. (Djela 1, 8) Joshua Projekt je organizacija koja istražuje do kojeg opsega je evanđelje rašireno među narodima. Izgleda da više od 41% cjelokupne svjetske populacije još uvijek nije čulo evanđelje. Stoga, kakav nas ogroman zadatak čeka, pogotovo ako uzmemo u obzir to da treba biti barem jedan predstavnik svake skupine među spašenim narodom. (Otkrivenje 5, 9)

Internet stvara nove mogućnosti evangeliziranja

Danas se evanđelje propovijeda stotinama sati dnevno kroz ”elektroničke putove”. Isto tako, ono dopire do onih područja gdje misionarima nije dopušteno doći. Propovijedanje evanđelja može biti označeno skorim dolaskom Gospodina: „I propovijedat će se ovo evanđelje Kraljevstva po svem svijetu za svjedočanstvo svim narodima. Tada će doći svršetak“. (Matej 24, 14)

Što je naša dužnost u vezi velikog naloga?

Kojim skupinama ljudi, do kojih se ne može doći, vi kao član crkve planirate ići? Poduzmimo korake tako što ćemo odgovarati na izazove, koje nam Bog ovdje daje i reagirajmo prikladno na Njegov poziv, zbog Njegova poziva i velikog naloga.

VIDI OVO: Ako želite dug život na zemlji, Isus traži da budete poslušni ovoj zapovijedi

Duh Sveti će nas voditi

Ako je ova želja probuđena u nama, Duh Sveti će cijeloj crkvi i svakom pojedincu pokazati način kako i na koji način se mogu uključiti i služiti. Znamo da je Isusov nalog popraćen bogatim obećanjem: „I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta“. (Matej 28, 20)

Budite dostupni za veliki nalog

Kako bi se pridržavali zapovijedi o učenju svih naroda i o tome da ih se učini učenicima, ono što se treba poštovati jest uvjet kojeg svaki učenik ima u odnosu na onoga tko ga je poslao. Drugi preduvjet je biti u potpunosti dostupan i osobno predanje vodstvu Duha Svetoga, koji je poslušan Božjoj Riječi.

VIDI OVO: Zašto smo neposlušni Isusovim zapovijedima? Postoji samo jedan temeljni razlog!

Neka ovo bude vaša molitva:

Naložio si nam da pošaljemo radnike za Tvoju žetvu. Nudim sebe kao jednog od Tvojih radnika i u potpunosti sam Ti na raspolaganju. Ako je to u skladu s Tvojom voljom, u skladu s mojim okolnostima i sposobnostima, pošalji me kao svog radnika u Tvoju žetvu. U Isusovo ime, amen.

Autorica: Yna Plat; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Biblword.net