Tri velike zapovijedi našega Spasitelja Isusa Krista za definitivnu akciju su: “Molite! Učinite! Idite!”

Vjerujemo da je došlo vrijeme kad je potrebna ratna truba koja će pojedinca i Crkvu pozvati na molitvu.

Usuđujemo li se suočiti s tim pitanjem molitve? Ovo se čini kao glupo pitanje jer nije li molitva dio svih religija? Međutim, usuđujemo se zatražiti od naših čitatelja da pošteno pogledaju u tu stvar. Vjerujem li ja stvarno da je molitva snaga? Je li molitva najveća snaga na zemlji ili nije? Pokreće li molitva uistinu ruku koja pokreće svijet?

PROČITAJTE: 5 nevjerojatnih stvari koje redovna molitva čini u našem životu

Brinu li me stvarno Božje zapovijedi u vezi s molitvom? Stoje li još uvijek obećanja Božja u vezi s molitvom? Dok čitamo ova pitanja, svi mi mrmljamo da, da, da. Ne usuđujemo se reći ne ni na jedno od njih. A ipak…

Je li vam ikada palo na pamet da Gospodin nikada nije dao neku nepotrebnu ili neobaveznu zapovijed? Vjerujemo li mi stvarno da naš Gospodin nikada nije dao obećanje koje ne bi mogao ili ne bi htio ispuniti? Tri velike zapovijedi našega Spasitelja za definitivnu akciju su: “Molite! Učinite! Idite!”

Jesmo li mu poslušni? Ponavljaju li danas naši propovjednici često njegovu zapovijed da to činimo? Moglo bi se gotovo pomisliti da je to njegova jedina zapovijed! Kako nas se rijetko podsjeća na njegovu zapovijed da molimo i da idemo! Međutim, ako nismo poslušni njegovoj zapovijedi da molimo, malo je koristi ili je uopće nema ako idemo ili činimo.

Iz knjige ”Klečeći kršćanin” (Put života)