Veliki znak Božje ljubavi
Foto: Unsplash

Jer koga Gospodin ljubi, onoga i stegom odgaja, šiba sina koga voli“ (Hebrejima 12,6). 

Jeste li se ikada pitali što znači rečenica: „Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni“. Prisjetimo se što je David rekao nekoliko stihova prije toga: „Jahve je pastir moj: ni u čem ja ne oskudijevam“ (Psalmi 23,1). 

David, koji je i sam bio pastir, nosio bi dva vrlo važna oruđa: palicu i štap. Štap je doslovno bio dugačak instrument zakrivljen kao udica na jednom kraju kako bi pastir morao povući zalutale ovce u red. No bila je tu i palica, koju ne treba pobliže objašnjavati. 

Pastir bi koristio palicu kako bi štitio ovce od predatora. No, ponekad bi ju koristio kako bi pridobio pozornost zalutalih ovaca. Jedan brzi udarac i ovca bi obratila pozornost. 

I mi smo kao te ovce. Gospodin je naš Pastir i ponekad nam kaže da nešto ne činimo. No mi to ipak učinimo. On kaže: „Nemoj to činiti“. No mi i dalje nastavimo. Tada Bog doslovno kaže: „Ne tjeraj me da ovo upotrijebim“. No mi nastavljamo po svome. 

VIDI OVO: Hoće li te Bog kazniti zbog grijeha koji činiš?

Disciplina je znak Božje ljubavi

Bum! Sada je Bog pridobio našu pozornost. Teško nam je vjerovati da bi Bog dopuštao teškoće u našim životima zato što nas voli. Čini se da bi trebao štititi Svoju djecu od svih teškoća. 

No zapamtite, Gospodin želi da sazrijemo u vjeri. I jedan od pokazatelja Božje ljubavi za nas je disciplina jer Biblija kaže da Bog disciplinira one koje voli (Hebrejima 12,6). 

Kao što pastir brine za svoje ovce, Gospodin se brine za nas. Kada nas Bog disciplinira, to dokazuje da smo mi Njega djeca. 

Ta disciplina ponekad može biti nešto što se čini kao najgori mogući scenarij u to vrijeme. No u konačnici, to može biti ona stvar koja će nas probuditi. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org