Beba je napravila svoje prve korake, a snimka je rastopila svijet

Nema osjećaja koji se može usporediti s trenutkom kada vaša beba napravi svoje prve korake. Svi bližnji to žele zauvijek zapamtiti i zabilježiti. Na svu sreću, živimo u digitalnom dobu te je vrlo lako ovjekovječiti tako posebne trenutke. 

Prije nego počnu hodati bebe većinom puzaju i eksperimentiraju s raznim pokretima kako bi došle od točke A do točke B. Prema liječnicima i stručnjacima, beba može samostalno naučiti hodati kada napuni oko 9 mjeseci. Većini beba ne treba dulje od 15 mjeseci da nauče hodati, a prosjek za prve korake jest jedna godina. 

Kada je jedan presladak dječak napravio svoje prve korake, njegovi roditelji su ga odlučili snimiti i postaviti snimku na YouTube gdje je mnogima otopio srca. 

Prvo što upada u oči je njegova odjeća. Kao da su roditelji znali da će baš tada prohodati obukli su ga u lijepu košuljicu i hlače u kojima izgleda vrlo elegantno. No, najvažniji dio njegovog lika je predivan osmjeh koji nosi na usnama. 

Divno ga je gledati kako hoda, jasno je da su mu to prvi koraci te da još uči, ali on odlučno ide naprijed. Pokušava gledati svoja stopala i djeluje prema onome što vidi. Njegovi izrazi lica daju posebnu čar toj snimci. On prelazi od smijanja, odlučnosti pa do ponosa, a to ponavlja nekoliko puta. 

VIDI OVO: Beba ”prohodala” odmah nakon rođenja! Doktori su snimili nevjerojatnu snimku koja je začudila svijet

Potrebno mu je malo fokusa i vremena da se sabere dok gleda u kameru – cilj mu je održati ravnotežu, ali je jasno da se ne boji pada. 

Zna da ima mišiće te ih zna koristiti. Kada je uspio prohodati i napravio svoje prve korake ima izraz lica kao profesionalni sportaš koji je upravo oborio svjetski rekord. 

Ovaj je dječak definitivno prohodao vrlo mlad te je sasvim normalno za njega, ali i za sve druge bebe, da neko vrijeme posrću i padaju. No, to ih ne ometa u tome da se ustanu i nastave sa svojim avanturama i otkrivanjem svijeta. 

Stručnjaci tvrde da roditelji mogu predvidjeti kada će njihova beba prohodati. Dobar prvi znak je kada se beba počne dizati na noge po pokućstvu – to znači da znaju kako koristiti mišiće u nogama i da je hodanje slijedeći korak. Ujedno, prije nego će prohodati djeca postanu vrlo samouvjeren pa ako primijetite takvu promjenu velika je mogućnost da će vaše dijete prohodati. 

Prošlo je neko vrijeme od kada je ova snimka izašla u javnost te je sigurno da je taj dječak sada još bolji u hodanju i da je istražio sve kutke u kući i izvan nje.