Video koji slama srce: Dječak u Gazi drhti od straha i pokazuje povrede nakon bombardiranja

Na snimci je dječak koji se trese od straha dok drugom dječaku pokazuje povrede koje je zadobio na ruci,

UN je objavio da je u prosjeku jedno dijete ubijeno, a dvoje povrijeđeno svakih deset minuta u brutalnim izraelskim napadima na Pojas Gaze koji traju od 7. listopada.

Agencija Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA) uputila je priopćenje o broju stradale djece u Gazi.

“Tijekom rata u prosjeku poginulo je jedno dijete, a dvoje je ranjeno svakih deset minuta. Zaštita civila u vrijeme sukoba nije samo želja niti ideal, već odgovornost i predanost našeg zajedničkog čovječanstva. Civili moraju biti zaštićeni gdje god da se nalaze”, naveli su UNRWA.

Brutalnost nasilja nad djecom pokazuje i snimka koja je nastala 4. studenog nakon bombardiranja Gaze.

Na snimci je dječak koji se trese od straha dok drugom dječaku pokazuje povrede koje je zadobio na ruci. I drugi dječak koji sjedi pored njega je povrijeđen i vidno preplašen.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eye On Palestine (@eye.on.palestine)

Najmanje 10.022 Palestinca, među kojima 4.104 djece i 2.641 žena, ubijeno je u izraelskom bombardiranju Pojasa Gaze. Prema službenim podacima, broj poginulih u Izraelu je oko 1.600.

Osim velikog broja žrtava i masovnog raseljavanja, osnovne zalihe su pri kraju za 2,3 milijuna stanovnika Pojasa Gaze zbog izraelske opsade.

NAJNOVIJE!